Meal Prep Monday: lekkere en snelle carpaccio wraps met pesto

Nog pesto van het meal prep recept van vorige week over? No problemo, want deze week maken we carpaccio wraps. Carpaccio wraps, die maak je toch alleen tijdens verjaardagen? Nope, vanaf nu niet meer. Onze carpaccio wraps zijn minstens net zo geschikt voor de lunch op werk. Zo maak je van die lunch stiekem gewoon een feestje.

Als je nog niet helemaal thuis bent in de wereld van het mealpreppen, dan leggen we je het graag nog even uit. Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, binnen 20 minuten klaar én zijn handig om mee te nemen. Sterker nog: dit recept maak je in 5 minuten klaar. Echt, zo simpel is het.

Meal Prep recept: Carpaccio wraps met pesto

Vandaag delen we een lunch recept voor 2 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje

  • 4 volkoren wraps
  • 4 theelepels pesto*
  • 100 gram carpaccio (wij kochten een voorverpakte carpaccio van Albert Heijn, inclusief pijnboompitten, parmezaanse kaas en dressing)
  • Sla (wij gingen voor veldsla en rucola)
  • Een handje cherry tomaatjes, komkommer en rode ui naar keuze
  • Aluminiumfolie (om je wraps mee te nemen)

*Liever zelf pesto maken? Dat kan met dit homemade pestorecept van ons culinaire zusje Culy.

meal prep monday recept voor lunch op werk: carpaccio wraps met pesto

Zo maak je dit supersnelle lunch recept voor op werk

Besmeer de volkoren wraps met een eetlepel pesto. Zorg ervoor dat de pesto vooral in het midden van de wrap blijft. Verdeel daarna de carpaccio over de wraps. De carpaccio maak je extra lekker met een beetje carpaccio dressing.

Maak je lunch helemaal af met de toppings. Wij kozen voor parmezaanse kaas, pijnboompitten (even roosteren is extra lekker, maar kost wel meer tijd), veldsla en rucola. Wil je nog extra groenten eten, halveer dan wat cherry tomaatjes, een stukje komkommer en snijd wat rode ui fijn. Leg alle toppings op de carpaccio.

Tevreden met de inhoud van je carpaccio wraps? Vouw de uiteindes van de wraps om, en rol de wraps daarna strak op. Om ze makkelijker mee te kunnen nemen, snijd je de wraps het beste in tweeën. Een stukje aluminiumfolie eromheen, en jouw makkelijke lunch op werk is helemaal ready.

Meer meal prep recepten voor je lunch op werk?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: lekkere en snelle carpaccio wraps met pesto
Sluiten