Meal prep monday: boerenkoolsoep met rookworst en spek

Boerenkool is lekker. Soep is lekker. Waarom zouden we deze twee dingen dan niet combineren? Et voilà, vandaag delen we het meal prep recept van deze te lekkere boerenkoolsoep.

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

En laat je vooral ook inspireren door deze heerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk: 11 gezonde recepten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Meal prep recept: broccolisalade met miso-sinaasappeldressing

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy, en is geschikt voor 2 dagen. Niet zo’n grote eter? Dan zou je er ook drie dagen van kunnen eten. Maar wij weten zeker dat deze soep zó lekker is, dat je het liefst een hele kom vol wilt.

Op je boodschappenlijst

  • ½ grote witte ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 75 gram rookworst, in schijfjes gesneden
  • 2 speklapjes, in fijne reepjes
  • 100 ml room
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 à 3 grote aardappelen, in blokjes gesneden
  • 2 à 3 grote handen boerenkoolsnippers
  • Zout & peper
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel chili
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • Klont boter
meal prep recept boerenkool soep

Zó maak je deze boerenkoolsoep als meal prep recept voor de lunch op werk

We beginnen met de spekjes en rookworst. Bak de spekjes en de rookworst aan in een eetlepel boter in een grote, diepe pan. Haal ze uit de pan zodra ze crispy zijn en zet apart. Eet je vegetarisch? Vervang de klassieke rookworst dan voor een vegetarische rookworst, en laat de spekjes achterwege.

Fruit vervolgens in dezelfde pan de knoflook en de ui. Voeg na een minuut de aardappelblokjes toe en laat deze een paar minuten meebakken.

Voeg daarna de groentebouillon, de room, de rozemarijn, de laurier en de specerijen toe. Proef en voeg meer zout en peper toe naar smaak.

Laat koken tot de aardappelen zacht zijn. Doe tot slot de spekjes en de rookworst terug in de pan en laat nog 2 minuten pruttelen.

Verdeel de soep in twee meal prep bakjes die goed af te sluiten zijn. Je wilt geen boerenkoolsoep in je tas vinden. Je bewaart de bakjes zo lang in de koelkast, en warmt de soep gemakkelijk op in de magnetron.

Meer lekkere meal prep recepten

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Meal prep monday: boerenkoolsoep met rookworst en spek
Sluiten