Meal Prep Monday: bloemkool en kip met mangochutney van de bakplaat

Dat we op WorkJuice graag makkelijke meal prep recepten delen moge duidelijk zijn. Dit recept maak je in één ovenschaal. Verder hoef je alleen maar de ingrediënten te snijden, en te wachten tot het gerecht uit de oven kan. Simpeler kan bijna niet.

Zegt de term meal preppen je nog niets? Houd je vast: een meal prep recept is een makkelijk mee te nemen (in dit geval lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Het wordt voornamelijk gebruikt in de fitness wereld, maar wij vinden dat je meal preppen ook kunt gebruiken om van elke lunch op werk een feestje te maken.

Met meal preppen bespaar je behoorlijk wat tijd én geld. Zo weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten, en laat je die kroketten in de kantine met gemak staan.

Onze meal prep recepten zijn gemakkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal prep recept: bloemkool en kip met mangochutney van de bakplaat

Vandaag delen we een recept van ons culinaire zusje Culy voor vier dagen (ligt er maar net aan hoe grote eter je bent). Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Een snuf zout
  • 8 kippendijen
  • 1 pot mangochutney
  • Handje fijngehakte koriander
  • 1 rode ui, in dunne reepjes
meal prep recept kip en bloemkool

Zo maak je dit snelle én gezonde meal prep recept voor de lunch op werk

Snijd de bloemkool in roosjes. Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een bakplaat klaar.

Hussel de bloemkoolroosjes met olijfolie en zout en verspreid ze over de bakplaat. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Meng de kippendijen ondertussen met flink wat van de mangochutney en zet opzij. Wees niet voorzichtig met de mangochutney, die pot mag aan het eind van de dag leeg zijn.

Zodra de bloemkool 20 minuten heeft gegaard, leg je de kippendijen ertussen. Bestrijk de kip eventueel met nog wat extra chutney. Zet de bakplaat 30 minuten terug in de oven, tot alles gaar is.

Voor een extra lekker kleurtje kun je de ovenschotel nu nog vijf minuutjes onder de hete grill zetten (aanrader!). Dan wordt alles extra lekker crispy.

Doe de bloemkool en kip in speciale meal prep bakjes. Strooi daarna de gehakte koriander en rode ui over de kip en bloemkool en serveer er eventueel nog wat overgebleven mangochutney on the side bij. Dat wordt smullen deze week!

meal prep recept kip en bloemkool

Meer lekkere meal prep recepten voor op werk?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: bloemkool en kip met mangochutney van de bakplaat
Sluiten