Meal prep monday: penne met geroosterde bloemkool en rozijnen

Pastalover? Dan is dit recept wat je nodig hebt! Super makkelijk om te maken en nog eens helemaal meal prep-proof. Wedden dat jouw collega’s met jaloerse blikken toekijken als je deze penne met geroosterde bloemkool en rozijnen bij de lunch op tafel zet?

Nog niet helemaal thuis in de wereld van het meal preppen? Lees dan vooral dit artikel even door: Alles wat je wilt weten over meal preppen (+ tips en makkelijke recepten!). Daar leggen we je namelijk precies waarom meal preppen zo handig is, én waarom je er tijd en geld mee bespaart.

En laat je vooral ook inspireren door deze heerlijke meal prep recepten voor de lunch op werk: 11 gezonde recepten om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

Meal prep recept: hartig-zoete penne met geroosterde bloemkool en rozijnen

Het recept van vandaag is van ons culinaire zusje Culy en is geschikt voor 4 dagen.

Op je boodschappenlijst

  • 1 hele bloemkool
  • 350 gram penne
  • 6 stuks ansjovis (uit een blikje)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels kappertjes
  • 30 gram rozijnen
  • 8 kalamata-olijven
  • 2 eetlepels boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
pasta voro meal prep monday
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zó maak je deze hartig-zoete penne met geroosterde bloemkool en rozijnen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de bloemkool in roosjes en spreid ze uit over de bakplaat. Meng met olijfolie en wat zout. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze beginnen te verkleuren.

Kook de penne ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ruim gezouten water.

Smelt de boter in een grote koekenpan op medium vuur, tot ‘ie begint te schuimen. Bak de ansjovisfilets hierin tot ze helemaal weggesmolten zijn. Doe de knoflook, rozijnen en kappertjes erbij en laat kort bakken.

Snijd ondertussen de kalamata olijven in stukjes. Voeg ze toe aan de pan, samen met de geroosterde bloemkool. Laat ongeveer 5 minuten meebakken op laag vuur.

Meng de pasta en het bloemkool-mengsel door elkaar. Schep in 4 bakjes en maak af met de geraspte Parmezaanse kaas.

Meer lekkere meal prep recepten voor de lunch op werk

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal prep monday: penne met geroosterde bloemkool en rozijnen
Sluiten