Meal Prep Monday: radiatori pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok

Een goddelijke pasta waar de saus lekker in blijft hangen, afgemaakt met artisjokken en parmaham. Yes, dit lunch recept voor op werk klinkt superdeluxe. En het makkelijke is dat je dit meal prep recept ook nog eens in het weekend kunt klaarmaken, zodat je er de rest van de week geen omkijken naar hebt.

Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal Prep recept: pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor een whopping 4 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar natuurlijk op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

  • 400 gram pasta (bv. radiatori of fusilli)
  • 1 citroen
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 400 gram artisjokharten
  • 50 gram blanke, ongeroosterde amandelen
  • 200 gram mascarpone
  • 150 gram Parmaham
  • Olijfolie
  • Zout & peper
pasta meal prep recept voor de lunch op werk
Bron: Culy Culy

Zo maak je dit lunch recept voor op werk

Zet ruim gezouten water op en breng het aan de kook. Voeg de pasta toe, en kook de pasta zo lang als aangegeven staat op de verpakking. Geen verpakking? Houd dan ongeveer 9 minuten aan.

Snijd de knoflook in dunne plakjes, en voeg deze samen met de amandelen toe aan een diepe koekenpan. Bak de knoflook en amandelen zo’n 2 tot 3 minuten op middel hoog vuur. Pas op dat de knoflook niet verbrandt.

Snijd de artisjokharten in twee of drie stukjes. Voeg de rasp en het sap van 1 citroen en de artisjokharten aan de pan toe. Nog meer op smaak brengen? Gebruik dan zout en peper (gebruik niet te veel zout, want de Parmaham die we later toevoegen is natuurlijk ook al zout). Laat de artisjokharten op middelhoog vuur een paar minuutjes meewarmen en voeg dan de mascarpone toe.

Nu mag je het vuur iets hoger zetten. Roer de mascarpone goed door. Wil je de saus iets verdunnen? Voeg dan een (of meer) eetlepels van het pastawater toe.

Giet de pasta af en doe de pasta met de mascarponesaus in de koekenpan. Roer goed door, en verdeel de pasta in 4 meal prep bakjes. Voeg ’s morgens de Parmaham toe aan het bakje dat je meeneemt, en jouw lunch op werk kan niet meer stuk.

pasta meal prep recept voor de lunch op werk
Bron: Culy

Meer lekkere meal prep recepten voor de lunch op werk

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: radiatori pasta met mascarpone, Parmaham en artisjok
Sluiten