Meal Prep Monday: maissoep met kokosmelk en specerijen

Met deze maissoep maak je van de lunch echt een feestje. Het geheim van dit soepje is dat we zelf de bouillon van de maiskolven trekken. Oké, en de lekkere specerijen als kurkuma en komijnzaad dan.

Extra fijn: deze maissoep is ideaal te gebruiken als meal prep recept.

Meal prep recept?

Denk je nu, wacht eens even, wat is dat precies? Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal prep recept: maissoep met kokosmelk en specerijen

Vandaag delen we een recept van ons culinaire zusje Culy voor 4 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar natuurlijk op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

 • 4 miaskolven
 • 8 takjes koriander + 2 tot 4 eetlepels gehakte koriander
 • 1 grote witte ui (gesnipperd)
 • 1 eetlepel boter of olijfolie
 • 1 theelepel korianderzaad
 • 1/2 theelepel komijnzaad
 • 1/2 theelepel kurkuma
 • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
 • Zout & peper
 • 1 blikje kokosmelk
 • 1 limoen
maiskolven

Zo maak je dit lunch recept voor op werk

We verklapten het al: de bouillon in deze soep trekken we zelf. Geen zorgen, dat is in 15 minuutjes gepiept. Hiervoor breng je 1,5 liter water aan de kook.

In de tussentijd halen we de maiskorrels van de kolven. Tip: doe dit in een diep bord met een theedoek erin. Hoe pak je dit vervolgens aan? Zet de maiskolf recht omhoog en snijd met een scherp mes van boven naar beneden. Probeer zo dicht mogelijk op de kolf te snijden.

Als het water inmiddels kookt, breek je de kolven en doe je ze samen met de 8 takjes koriander in de pan. Ook de overblijfselen van de gesnipperde ui voeg je hieraan toe. Laat het 15 minuten trekken op laag vuur – langer mag altijd. Zeef daarna de bouillon.

De bouillon is af, maar dan zijn we er natuurlijk nog niet. Verwarm de boter of olie in een soeppan op laag vuur. Bak de gesnipperde uien tot ze mooi zacht zijn, dit duurt een minuut of drie.

Ondertussen kun je het korianderzaad en komijnzaad in een (droge!) koekenpan roosteren tot ze lekker geuren. Pak je vijzel erbij en plet de zaden. Vervolgens kan je ze toevoegen aan de ui, samen met de kurkuma en het paprikapoeder.

Bak even kort mee en voeg de kokosmelk, de maiskorrels, de gehakte koriander en snuf zout en een kwart van de bouillon toe. Check na 10 minuten pruttelen hoe dik de soep is. Voeg net zo lang bouillon toe tot de dikte naar jouw smaak is. Smaakmakers zout en limoensap zijn de finishing touch.

maissoep met kokosmelk en specerijen

Meer heerlijke lunch recepten:

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: maissoep met kokosmelk en specerijen
Sluiten