Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 24 jan 2019

Marit van Egmond is eerste vrouwelijke directeur van Albert Heijn

Op 1 februari neemt de 45-jarige Marit van Egmond bij Albert Heijn het stokje over van Wouter Kolk. Ze wordt de eerste vrouwelijke directeur van de supermarktketen. Best bijzonder, want de AH is net als de rest van de retail business echt een mannenwereld.

Marit van Egmond komt uit Etten-Leur en studeerde voedingstechnologie. Ze belandde in 1997 bij Albert Heijn als trainee. Inmiddels is ze dus opgeklommen tot de baas van de supermarktketen.

Vernieuwende ideeën

De vrouw wist de Gall & Gall om te toveren tot een winkel waar we graag komen. Als manager pakte ze daar niet alleen de huisstijl aan, maar veranderde ze ook de winkels. De wijnen kun je door haar niet meer vinden op land en druif, maar op smaak en kleur.

Meer recentelijk was ze verantwoordelijk voor het even slimme ‘Allerhande kookt’. Binnen een half uur kunnen veel Amsterdammers inmiddels een warm klaargemaakt gerecht van de Allerhande voor hun neus hebben staan. De gerechten worden gekookt door een team onder leiding van een chef-kok en zijn gewoon te bestellen via Thuisbezorgd en Deliveroo.

Maatschappelijke rol

Vier jaar geleden besloot Marit van Egmond in de raad van bestuur plaats te nemen, omdat ze zag dat AH te stroperig en te veel met interne processen bezig was. Volgens haar moest de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie worden gelegd. Verder vindt de powervrouw dat Albert Heijn een maatschappelijke rol heeft en is ze voor transparantie in de keten. Ze vindt het belangrijk om te weten waar de producten vandaan komen.

Volgens de Volkskrant noemt ze het bedrijf net als de rest van ons ‘Appie’ en is ze geen fan van managementjargon. “Dat snappen ze niet in Etten-Leur.” Een vrouw naar ons hart.

Verder lezen

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Marit van Egmond is eerste vrouwelijke directeur van Albert Heijn
Sluiten