5 x lekkere recepten die snel klaar zijn na een drukke werkdag

Je kent het wel: je hebt een drukke en lange werkdag vol meetings en deadlines achter de rug, komt thuis en moet nog koken. Als je ergens geen zin in hebt op dit moment, is het wel een maaltijd maken. Voor je het weet sta je al met je telefoon in je handen om te kijken wat je op Thuisbezorgd gaat bestellen, maar stiekem weet je zelf ook dat je juist nú die gezonde maaltijd vol vitamines goed kunt gebruiken. Gelukkig bestaat er ook een hoop lekkere én makkelijke snelle recepten.

We hebben 5 recepten voor je op een rij gezet die niet alleen super easy te maken zijn (binnen 20 minuten heb je eten!), maar ook lekker én gezond. Goed voor mind, body en je Netflix-avond.

De beste recepten voor na een drukke werkdag

Deze heerlijke gerechten komen van ons zusje Culy. Neem voor meer kookinspiratie eens een kijkje tussen de smaakvolle recepten.

Ook handig: Zo laad je op na een drukke werkdag (en nee, het is niet bingewatchen)

1. Snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel

Deze snelle kippensoep met rijst en zoete aardappel is typisch zo’n gerecht voor dagen dat je je niet zo lekker voelt. Als de kou tot in je botten zit en je snotterend de dag moet zien door te komen. Maar het is ook troost in een kommetje op dagen dat je a big hug kunt gebruiken – om wat voor reden dan ook.

snel gerecht na een lange werkdag: kippensoep

2. De makkelijkste Pasta alla Vodka ooit

Een pastagerecht kan niet ontbreken in dit rijtje met makkelijke snelle recepten en dit recept voor Pasta alla Vodka is goud waard. Wij werden er niet alleen verliefd op omdat het zo makkelijk en snel is, maar ook omdat je het kunt maken met weinig ingrediënten. Bovendien gebruik je ingrediënten die je bijna altijd wel in huis hebt. En natuurlijk omdat er wodka in zit, wat je na zo’n werkdag wel kunt gebruiken.

snel gerecht na een lange werkdag: pasta alla vodka

3. Bibimbap (Koreaans comfort food)

Terwijl we hier nog aan de poké bowls zitten, vind je in Londen en Parijs bibimbap bij de vleet. Logisch, want dit Koreaanse comfort food is een allemansvriend. Hartig, verwarmend, vullend, troostend: één hap van een goede bibimbap en je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ons favoriete recept voor bibimbap is ook nog eens makkelijk en snel klaar. Dat maakt het een ideaal recept voor doordeweeks na een werkdag.

snel gerecht na een lange werkdag: bibimbap

Try it out: 3 yoga-oefeningen voor een drukke werkdag die je op het toilet kunt doen

4. Poké bowl met zalm, avocado en sojaboontjes

Naast de bibimbap kan een poké bowl niet in dit rijtje ontbreken. Poké bowls zijn je-van-het aan het worden en wij snappen wel waarom: het is het makkelijke broertje van sushi en je kunt er zóveel kanten mee op. Dit recept voor een poké bowl met zalm, avocado, sojaboontjes en zeewiersalade staat in mum van tijd op tafel.

snel gerecht na een lange werkdag: poke bowl

5. Groene shakshuka met spinazie

Je bent vast al bekend met shakshuka: dat heerlijke gerecht waarbij eitjes worden gepocheerd in tomatensaus. Met de lente in de bol gaan wij dit keer voor een groene shakshuka, met spinazie. Boordevol vitamines en dankzij de specerijen lekker kruidig.

En nu denk je misschien: maar dat is toch een ontbijtgerecht? Klopt, maar het kan ook heel goed voor een makkelijk diner. Lekker met een pita of stuk Turks of Libanees brood erbij.

snel gerecht na een lange werkdag: shakshuka

Must read: 5 tips om productief te zijn na een drukke werkdag

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 x lekkere recepten die snel klaar zijn na een drukke werkdag
Sluiten