Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Thuis 26 mrt 2019

Voor je home office: 7 makkelijke kamerplanten die weinig water nodig hebben

Geen groene vingers? Geen probleem. Met deze ijzersterke maar makkelijke kamerplanten profiteer je wél van alle positieve effecten van planten in je home office, maar hoef je er niet dagelijks naar om te kijken. Deze planten zijn namelijk niet kapot te krijgen. Het is dus niet erg als je ze een keertje vergeet water te geven – of vier.

Makkelijke kamerplanten voor je home office

1. Pannenkoekplant

Hij behoort al een tijdje tot onze favoriete kamerplanten: de Pilea Peperomiodes, oftewel de pannenkoekplant. Met zijn schattige ronde bladeren is ‘ie een echte eyecatcher op elk bureau. Je hebt er amper omkijken naar.

Enne, heb je er net iets té lang niet naar omgekeken? De pannenkoekplant staat erom bekend dat ‘ie met een flinke portie zonlicht, een beetje liefde en een scheutje water zo weer de oude is. Gooi ‘m dus vooral niet weg als hij er eens wat minder goed uitziet, vaak komt het weer helemaal goed.

2. Kentia Palm

Ga je liever voor iets groters? Kijk dan eens naar een mooie palm voor naast je bureau voor een instant jungle gevoel. Met een kentia palm zit je sowieso goed. Er bestaan circa 2000 palmsoorten, en daarvan is de kentia één van de sterkste. Een plant die dus zeker wel tegen een stootje kan.

Ook leuk: Geen extra kamer voor je bureau? Verstop je home office gewoon

3. Rubberplant

Het is een klassieker die je misschien wel kent uit het interieur van je opa of oma. Maar onderschat de rubberplant niet, want hij maakt een heuse comeback. Wij snappen wel waarom: de rubberplant heeft namelijk weinig water nodig, is goed resistent tegen insecten én overleeft het in de schaduw. Ideaal als je geen zonovergoten home office tot je beschikking hebt.

4. Aloë Vera

Als een plant door de oude Egyptenaren al ‘onsterfelijkheidsplant’ genoemd werd, dan weet je wel dat het goed zit met de levensduur van de Aloë Vera. Deze plant heeft graag een plekje in de zon, en om de week water geven is meer dan voldoende.

Verder lezen: Marie Kondo voor je home office: zo ruim je je thuiskantoor overzichtelijk op

5. Lepelplant

Hij staat bekend als een luchtzuiverende plant: de lepelplant. Wellicht heeft de lepelplant íéts meer water nodig dan de andere planten in dit lijstje, maar het handige is dat je meteen ziet wanneer de plant te droog staat. Dan gaan de bladeren namelijk meteen slap hangen. Voor jou een sign om je plant een scheutje water te geven, zodat hij weer een tijdje vooruit kan.

6. Vrouwentong

We houden alleen al van de naam van deze plant. En da’s niet alles, want de vrouwentong is een gemakkelijke kamerplant die je ook zonder groene vingers prima in huis kunt hebben. De vrouwentong wordt ook wel Sanseveria genoemd, en is een uitstekende aanwinst voor je home office. Deze gezonde kamerplant is namelijk luchtzuiverend én verbetert de luchtvochtigheid.

De plant is ijzersterk en gaat goed op weinig water. Zelfs een plekje in de vensterbank – in de felle zon dus – vindt ‘ie geen probleem.

Ook leuk: De meest inspirerende (grote én kleine) werkplekken op Instagram

7. Cactus

Een inkoppertje natuurlijk: een cactus vindt het geen probleem om weinig water te krijgen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten cactussen, dus we weten zeker dat er eentje is die goed in jouw home office past.

Meer lezen over makkelijke kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Voor je home office: 7 makkelijke kamerplanten die weinig water nodig hebben
Sluiten