Match, like, solliciteer – bij Magnet.me scoor je nu ook als young professional een baan

Sinds de oprichting in 2012 vonden naar schatting al 70.000 mensen via Magnet.me hun stage of eerste baan. De carrièrewebsite werkt niet met ellenlange lijsten van vacatures, maar matcht bedrijven met gebruikers. Vanaf nu breidt Magnet.me de markt uit naar young professionals.

Ook als je op zoek bent naar je tweede of misschien zelfs derde baan, kun je terecht om op een gebruiksvriendelijke en makkelijke manier de juiste match te vinden.

Verschil met andere vacaturesites

Ouderwetse vacaturesites zijn vaak rommelig, spammerig en gebruiksonvriendelijk. Bovendien worden de websites vaak alleen gebruikt door bedrijven met grote recruitmentbudgetten. Reden genoeg voor Vincent Karremans, Freek Schouten en Larens van Nues het carrièrenetwerk Magnet.me op te richten. In eerste instantie om een probleem op te lossen dat ze zelf als studenten hadden, namelijk dat het erg lastig is om de perfecte eerste baan of stage te vinden.

Vergeet traditionele vacaturewebsites. Magnet.me maakt gebruik van technieken die je kent van socialmediakanalen, waardoor dit carrièrenetwerk veel gebruiksvriendelijker werkt en het makkelijker maakt om de juiste match te vinden. Gebruikers maken hun cv aan en geven daarbij hun voorkeuren voor werkgevers of stageplekken aan. Ook bedrijven maken een profiel aan en laten weten wat voor soort mensen ze zoeken.

Lees ook: Deze slechte eigenschappen kan je noemen als je gaat solliciteren

Hoe werkt Magnet.me precies?

Is er een match? Dan krijg je een verzoek tot een connectie. Geaccepteerd kunnen bedrijven het cv bekijken en vacatures sturen. “Van een afstand lijkt het op LinkenIn, maar het is veel interactiever door die automatische netwerkverzoeken”, vertelde co-founder Vincent Karremans eerder al op Sprout. “Bovendien komen partijen met elkaar in contact die niet eens van elkaars bestaan wisten.”

Behalve het gebruiksgemak is een ander groot verschil met traditionele vacaturewebsites, dat bedrijven hun stages, banen, traineeships en evenementen gratis op Magnet.me kunnen zetten. De gebruikers van het netwerk worden daardoor niet gelimiteerd door recruitmentbudgets die potentiële werkgevers, zoals start-ups en MKB-bedrijven misschien niet hebben.

Nu ook voor young professionals

Tot voor kort was Magnet.me de grootste carrièrewebsite voor studenten en afgestudeerden. Niet alleen in Nederland overigens, maar ook in het Verenigd Koninkrijk. Magnet.me breidt nu de markt uit naar young professionals. 61 procent van alle young professionals met een universitaire opleiding verandert namelijk binnen twee jaar alweer van baan. Dat blijkt uit onderzoek dat Magnet.me deed onder de ruim 250.000 gebruikers.

“We zijn er klaar voor”, vertelt co-founder Vincent Karremans. “Veel gebruikers van het eerste uur zijn inmiddels young professional. De oorspronkelijke honderd bedrijven die hun recruitment via ons carrièrenetwerk doen, zijn er inmiddels ruim 4.500 – waaronder 22 van de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven. Alleen al in 2019 plaatsten zij dik 70.000 vacatures voor stages en startersbanen op Magnet.me.”

Steeds vaker kreeg het bedrijf de vraag of ze niet ook vacatures voor baanzoekers in de volgende carrièrefase kunnen plaatsen. “We hebben daarmee een half jaar proef gedraaid”, vertelt Karremans. “Vanaf nu is het antwoord: ja, let’s go!”

Benieuwd geworden naar Magnet.me? Neem dan een kijkje op de website.

Dit vind je misschien ook interessant

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Match, like, solliciteer – bij Magnet.me scoor je nu ook als young professional een baan
Sluiten