Madeira lanceert digital nomad-dorp met gratis internet en gratis werkruimte

Het coronavirus heeft bijna alle aspecten van ons leven veranderd, maar vooral ook de manier waarop we werken. De pandemie heeft de ontwikkeling naar remote werken in stroomversnelling gezet en daar kun jij van profiteren. Wil je het uitzicht van je keukentafel verruilen voor adembenemend uitzicht op de oceaan en de bergen? Dan is er goed nieuws: op 1 februari wordt in Madeira het eerste ‘digital nomad’-dorp van Europa geopend.

Mensen die remote werken kunnen hier minstens een maand wonen met fijne voordelen, zoals gratis internet en werkruimte. Oh, en hadden we het uitzicht op de bergen en oceaan al genoemd?

Langere workation

Het is natuurlijk gek om het middenin een lockdown met avondklok over reizen te hebben, maar we hebben het hier ook niet over stedentripjes of strandvakanties. Wanneer je afreist naar het digital nomad-dorp is het de bedoeling dat je hier voor langere tijd verblijft.

Je moet minimaal een maand in het dorp wonen, maar veel mensen zijn van plan om er langer te verblijven. “Dat zorgt er niet alleen voor dat het virus niet verder verspreidt, maar helpt ook met het bouwen van een fijne community”, zegt initiatiefnemer en digital nomad Gonçalo Hall in een interview met 150sec.

Niet alleen door de geweldige natuur, maar ook door de relatief lage kosten van het leven op het eiland is Madeira een fijne bestemming voor digital nomads. In het dorp, die plek heeft voor 100 mensen, hebben de digital nomads ook nog eens toegang tot gratis wifi, gratis werkruimte en tot een Slack-community.

Nieuwe trend

Nu de normale toeristenbranche tot stilstand is gebracht, zijn er over de hele wereld een groeiend aantal landen die een digitale nomadenvisa aanbieden. Ze hopen daarmee mensen aan te spreken die optimaal gebruik willen maken van het feit dat ze inmiddels overal ter wereld kunnen werken.

In juli 2020 nodigde Barbados mensen al uit om een jaar te wonen en werken op hun paradijselijke eiland. Maar ook de digital nomadvisa van Estland geeft remote workers de kans om een jaar lang geïnspireerd te worden door een andere omgeving. En Griekenland geeft bijvoorbeeld belastingvoordelen in de hoop zo meer professionals aan te trekken.

Geïnteresseerd in wonen en werken in het eerste digital nomad-dorp van Europa? Op de website van het initiatief vind je meer informatie.

Lees ook: Zo ga je in gesprek met je werkgever over werken in het buitenland

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Madeira lanceert digital nomad-dorp met gratis internet en gratis werkruimte
Sluiten