Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Op de werkvloer 19 aug 2019

Meal Prep Monday: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Een maaltijdsalade met gegrilde sla (ja echt!), garnalen en maiskolven. Het klinkt zo lekker dat we inmiddels kwijlend achter onze laptop zitten. Genoeg gekletst dus, kom maar op met dit lekkere meal prep recept voor de lunch op werk.

Een meal prep is een makkelijk mee te nemen (lunch) recept dat je van tevoren alvast klaarmaakt. Daarmee bespaar je tijd én geld, en weet je altijd zeker dat je een lekkere en gezonde lunch op werkt kunt eten.

Onze meal prep recepten zijn makkelijk, snel klaar én zijn handig om mee te nemen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een goed sluitend bakje of mason jar.

Meal Prep recept: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven

Vandaag delen we een lunch recept van ons culinaire zusje Culy voor 2 dagen. Zo lang kan je het prima bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje. Wil je het recept liever voor minder (of juist meer) dagen maken? Dan kan je de ingrediënten daar natuurlijk op aanpassen.

Op je boodschappenlijstje:

 • 2 maiskolven
 • 500 gram grote garnalen, gepeld (laat de staart er nog aan)
 • 2 kopjes baby romaine sla
 • 2 handen vol kerstomaatjes
 • 1 komkommer
 • Zout & peper
 • Olijfolie

En voor de avocado-korianderdressing:

 • 1/2 avocado
 • 60 gram Griekse yoghurt
 • Koriander (geen fan? Laat het dan gewoon weg)
 • Klein teentje knoflook (fijngehakt)
 • Snuf zout
 • Een beetje limoensap
meal prep recept voor op werk salade

Zo maak je dit lunch recept voor op werk

We beginnen met het maken van de dressing. Meng de halve avocado, yoghurt, koriander, knoflook, zout en het limoensap in een keukenmachine of blender. Et voilà, de yoghurtdressing is al klaar.

Verhit de grill (of maak je salade op de barbecue als het buiten warm is), en smeer de maiskolven in met een beetje olijfolie. Bestrooi de maiskolven met een beetje zout, en leg ze op de hete grill. Bak ze totdat de maiskolven rondom grillstrepen hebben.

Ondertussen hoef je niet stil te staan: je kunt de komkommer in blokjes snijden en de tomaten halveren.

Als de maiskolven klaar zijn, is het tijd om de garnalen te grillen. Hussel de garnalen eerst door twee eetlepels van de yoghurtdressing, en leg ze daarna op de grill. Bak ze kort tot ze gaar zijn (4 minuten is prima). Zet de garnalen apart.

We hebben nog meer om te grillen: de sla. Halveer de kropjes baby romaine en leg de snijkant op de grill. Bak de sla ongeveer 2 minuten totdat er grillstrepen te zien zijn.

Snijd de mais los van de maiskolven en de gegrilde kroppen sla in kleinere stukken. Doe ze samen met de andere ingrediënten behalve de dressing in een slakom, en hussel alles goed door elkaar. Er mag nog wat zout en peper overheen.

Verdeel de salade in twee meal prep bakjes, en neem de dressing in een apart bakje mee. We willen natuurlijk niet dat de knapperige sla zompig wordt.

Meer lekkere recepten voor de lunch op werk?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Meal Prep Monday: maaltijdsalade met gegrilde sla, garnalen en maiskolven
Sluiten