Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 2 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Maak deze 5 fouten niet in een (kleine) home office

Als je al zo lucky bent om überhaupt ruimte voor een home office te hebben, is dit vaak de ruimte waar je het minst energie in stopt op het gebied van interieur. Dat is jammer, want een fijn thuiskantoor zorgt voor meer productiviteit én creativiteit.

Dit zijn de fouten die de meeste mensen maken in een home office, zeker als het thuiskantoor klein is. We delen bij elke fout ook meteen de oplossing!

Fout 1: saaie meubels zonder karakter gebruiken

De oplossing: durf out of the box te denken. Als een tafel de juiste hoogte is, kan dit prima als een bureau functioneren. Ook een standaard kast is nergens voor nodig. Ga voor dat prachtige dressoir, waarvan het liefde op het eerste gezicht was. Een home office mag echt homey zijn. Je bent het meest productief als jij je op je gemak voelt.

Hetzelfde geldt voor kantoorartikelen! Natuurlijk kun je langs de Action om snel wat pennen, pennenbakjes, notitieboekjes en paperclips te halen. Je kunt ook investeren in mooie producten. Geloof ons: dat geeft een heel ander gevoel.

Fout 2: een standaard bureaustoel gebruiken

De oplossing: gebruik een mooie bureaustoel in plaats van zo’n lelijke standaard zwarte die je interieur niet ten goede komt. Die bestaan echt! Je bureaustoel hoeft er in een home office ook niet per se als een bureaustoel uit te zien. Je kunt ook een luxe stoel voor de eetkamer gebruiken bijvoorbeeld.

Inspiratie: 5 bureaustoelen die lekker zitten én er mooi uitzien in je interieur

Fout 3: te veel meubels in een kleine ruimte

De oplossing: probeer het aantal meubelen te minimaliseren. Als je eigenlijk geen ruimte voor een kast hebt, is het slim om hangende planken boven je bureau te hangen. Geen zorgen als je je spullen uit het zicht wil hebben: dat los je op door met manden te werken.

Kortom: benut de ruimte op de muur als je verder weinig ruimte hebt. Zo kun je daar ook een lamp aan bevestigen in plaats van een staande lamp op de grond neer te zetten. Pegboards of een muur van kurk zijn ook goede manieren om je muur te benutten. Enne, het staat ook nog eens hartstikke leuk!

Inspiratie: Style je thuiskantoor met een muur van kurk

Fout 4: niet decoreren

Interieurstylist Bobby Berk, die je misschien kent van het programma Queer Eye, vertelt op Create & Cultivate de fout die hij veel mensen ziet maken. Het niet decoreren van hun home office. “Soms zijn thuiskantoren niet meer dan een kantoor. Maar dat het een kantoor is, hoeft niet te betekenen dat het niet zo uitnodigend, warm en interessant kan aanvoelen als de rest van je huis.”

Hij raadt aan wat planten neer te zetten, om de ruimte wat levendiger te maken. Daarnaast hoef je echt niet te zuinig te zijn met decoratieve accessoires en kunst! Vergeet geen details toe te voegen die een glimlach op je gezicht brengen, zoals mooie foto’s.

Heb je je bureau in de woonkamer staan? Zo doe je dat stijlvol!

Fout 5: geen kleur of patronen toevoegen

Gelukkig zien we steeds meer kleur worden toegevoegd aan het interieur van de woonkamer, keuken en slaapkamer. Dan mag de home office natuurlijk niet achterblijven. Zoals je hierboven misschien wel gemerkt hebt, is de grootste fout die je kunt maken het saai en onpersoonlijk houden van je thuiskantoor. Kleur of patronen toevoegen is een quick fix voor dit probleem.

No worries, je hoeft niet meteen de hele kamer roze te verven (al mag dat wel natuurlijk!). Je kunt al kleur of patronen toevoegen door een kleed op de vloer te leggen of een bureaustoel in een fijn kleurtje aan te schaffen.

Meer tips voor je home office?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Maak deze 5 fouten niet in een (kleine) home office
Sluiten