Lunchrecept voor op het werk: couscous met een twist

Wil jij eens iets anders eten bij de lunch dan bruine boterhammen met kaas? Bij WorkJuice snappen we dat heel goed. Om je wat inspiratie te geven, delen we daarom elke week een lekker recept van zusje Culy, dat heel makkelijk is mee te nemen naar je werk. Het recept van deze week: couscous met kip, abrikoos, amandel & granaatappel.

Het klinkt misschien alsof het heel veel werk is, maar niks is minder waar. Deze heerlijke couscous heb jij namelijk in een kwartiertje klaargemaakt en is ook nog eens super makkelijk mee te nemen.

lunch, recept, couscous

Ingrediënten voor twee personen

  • 150 gram kipfilet
  • 150 gram couscous
  • 200 gram geroosterde paprika
  • 100 gram abrikozen
  • 50 gram rozijnen, geweld in warm water
  • 75 gram granaatappelpitjes
  • Handvol amandelschaafsel
  • Handvol pijnboompitjes
  • Pluk peterselie
  • Kaneel
  • Kerriepoeder
  • Peper & zout

Bereiding couscous voor de lunch

Als eerste is het belangrijk dat je de couscous klaarmaakt. Doe de couscous in een grote kom. Meng het met wat kaneel, peper en zout en giet er vervolgens heet water bij (twee vingers dikte boven de couscous). Leg er een doek overheen en laat het goedje een paar minuten stomen. Roer het vervolgens even los met een vork.

Bak de kipfilet gaar en goudbruin in een koekenpan in een beetje olie en kruid met peper, zout en kerriepoeder.

Snijd de geroosterde paprika en abrikozen in reepjes. Rooster de amandelschaafsels en de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan totdat ze licht geroosterd en goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de pijnboompitjes niet te lang bakken. Dat zorgt ervoor dat de pijnboompitten een bittere smaak krijgen.

En dan is het tijd om alles samen te brengen: de couscous te mengen met alle ingrediënten. Wat heel lekker is om er bij te doen zijn rozijntjes en granaatappelpitjes. Voor the finishing touch: doe er wat peterselie bij. Leuk voor d’r bovenop, maar ook lekker om er doorheen te doen.

Neem het mee in een bakje en genieten maar tijdens de lunch. Eet smakelijk!

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Lunchrecept voor op het werk: couscous met een twist
Sluiten