Lunchrecept voor op het werk: supersnelle sushi wraps met zalm en avocado

Wil jij eens iets anders eten bij de lunch dan bruine boterhammen met kaas? Bij WorkJuice snappen we dat heel goed. Om je wat inspiratie te geven, delen we daarom elke week een lekker recept van zusje Culy, dat heel makkelijk is mee te nemen naar je werk. Het recept van deze week: supersnelle sushi wraps met zalm en avocado.

Een beetje Japans, een beetje Mexicaans en in een handomdraai op tafel, maar vooral erg lekker. Dit recept voor supersnelle sushi wraps met zalm en avocado is om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 avocado, in plakjes
  • 150 gram rode kool, fijngesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel wasabi
  • Handje furikake of sesamzaadjes
  • Sojasaus, om in te dippen

Supersnelle sushi wraps met zalm en avocado

Het fijne aan dit recept is dat je het ‘s ochtends voor je naar werk gaat snel kan klaarmaken. Een groot voordeel wat ons betreft, want je wil vast niet uren in de keuken staan voor je begint met werken. Je hoeft je trouwens echt niet aan de ingrediëntenlijst te houden. Ga lekker los met de wraps en vul ze naar wens in. Denk bijvoorbeeld aan gefruite uitjes of garnalen. Je kunt er ook een sushi burrito van maken door wat gekookte sushirijst toe te voegen aan de wraps.

Zo maak je de sushi wraps

Je begint met de rode kool. Deze leg je in een sap van limoen en een eetlepel olijfolie. Meng het geheel goed door elkaar en zet opzij. Vervolgens maak je een saus van mayonaise en wasabi. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt. Meng de mayonaise met een schepje wasabi et voila. Het is verstandig om met een klein schepje wasabi te beginnen. Dan kun je er later nog een schepje extra in doen als je het pittiger wilt.

De tortilla verwarm je in een droge koekenpan, maar ze kunnen ook een paar seconden in de magnetron. Smeer de tortilla met de saus van mayonaise en wasabi en leg de ingrediënten erboven op. De plakjes avocado, zalm en de gemarineerde rode kool. Probeer de ingrediënten in het midden te plaatsen zodat je het gemakkelijk kunt opvouwen. Sla eerst de zijkanten naar binnen en vouw daarna de onderkant dicht. Snij de wrap doormidden en wikkel het in folie. Neem eventueel sojasaus mee om het in te dippen.

Meer heerlijke lunchrecepten

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Lunchrecept voor op het werk: supersnelle sushi wraps met zalm en avocado
Sluiten