Lunchrecept voor op het werk: supersnelle couscoussalade met feta en perzik

Wil jij eens iets anders eten bij de lunch dan bruine boterhammen met kaas? Bij WorkJuice snappen we dat heel goed. Om je wat inspiratie te geven, delen we daarom an en toe een lekker recept van zusje Culy, dat heel makkelijk is om mee te nemen naar je werk. Het recept van deze keer: supersnelle couscoussalade met feta en perzik.

Met deze salade met perzik haal je al voor een deel de zomer in huis. De perzik combineert heerlijk met de feta en de walnoten. Naar zo’n lunch kijk je vast de hele ochtend uit!

Supersnelle-couscoussalade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram couscous
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Grof zout en versgemalen zwarte peper
  • 40 gram rucola
  • 75 gram feta (in blokjes)
  • 2 perziken (mag ook uit blik, uitgelekt)
  • 40 gram walnoten

Bereiding couscoussalade met feta en perzik

Doe de couscous in een kom en voeg koud water toe, ongeveer een of twee vingers boven het oppervlak van de couscous. Zet dit weg en laat dit gewoon zo staan. Voeg de olijfolie en flink wat zout en peper toe en roer goed door met een vork.

Schil ondertussen de perziken, verwijder de pit en snijd ze in parten. Deze verdeel je over de couscous. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Voeg tot slot de feta toe. De salade kan vervolgens in een Tupperware bakje of mason jar. Doe de couscous hierin en voeg tot slot de rucola toe zodat ‘ie bovenaan komt te zitten.

En dan – ja, echt – is je couscoussalade al klaar! Wedden dat je je aan jaloerse blikken kan verwachten?

Meer inspiratie voor lunchrecepten?

Like the smell of fresh juice in the morning?

Meld je aan voor onze wake-up letter

Reageer op artikel:
Lunchrecept voor op het werk: supersnelle couscoussalade met feta en perzik
Sluiten