Makkelijk mee te nemen lunchrecept: pittige pasta met maar vier ingrediënten

Wil jij eens iets anders eten bij de lunch dan bruine boterhammen met kaas? Bij WorkJuice snappen we dat heel goed. Om je wat inspiratie te geven, delen we daarom af en toe een lekker recept van zusje Culy, dat heel makkelijk is mee te nemen naar je werk. Het recept van deze keer: pittige pasta met spek en doperwten.

Omdat wij ook wel snappen dat je tijdens het meal preppen geen zin hebt om eeuwen in de keuken te staan, hebben we een easy recept gevonden dat binnen twintig minuten klaar is. Ideaal toch? Het recept scoort ook nog eens bonuspunten, omdat je er maar vier ingrediënten voor nodig hebt.

Dat het ook nog eens een pastagerecht is, waarmee je lekker de hele middag volzit, maakt het natuurlijk helemaal een ideaal lunchgerecht.

Ingrediënten (voor drie à vier porties)

  • 350 gram pasta (kies welke je lekker vindt)
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 200 gram doperwten (uit de diepvries)
  • één verkruimeld gedroogd chilipepertje
  • Oké oké, en olijfolie en zout!
pasta met spek recept

Pittige pasta met vier ingrediënten

Zoals we eerder al verklapten, heb je niet alleen vier ingrediënten nodig, maar is het ook nog eens binnen van mum van tijd klaar. Allereerst is het natuurlijk belangrijk de pasta te koken. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking op om de pasta al dente te koken. Bewaar bij het afgieten een klein kopje van het kookvocht.

Bak de spekjes in een koekenpan krokant. Hier hoef je geen olie voor te gebruiken. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier als ze krokant zijn.

Bak vervolgens de doperwten en het pepertje in de pan waar de spekjes in hebben gezeten. Zorg dat alles goed warm is! Roer vervolgens de spekjes, pasta en het kookvocht in de pan. Laat het geheel nog een minuut verwarmen. Klaar? Besprenkel je gerecht als finishing touch nog met een beetje olijfolie. Dit kan je natuurlijk ook doen op je werk, als je het gerecht weer hebt opgewarmd.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer lekkere lunchrecepten?

8 toffe printables voor je vision board?

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ze gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Makkelijk mee te nemen lunchrecept: pittige pasta met maar vier ingrediënten
Sluiten