Tessa Ham
Tessa Ham Op de werkvloer 19 sep 2019

Dit lunchen mensen wereldwijd op kantoor: van Oostenrijk tot India

Wat eet jij vandaag tijdens de lunch? De kans is groot dat het een simpele boterham is. Dat is in andere landen wel anders, ontdekte Viking bij een onderzoek naar de lunchgewoontes wereldwijd. Ze zetten de meest voorkomende lunches van landen als India, de VS en Italië op een rijtje.

Naar welk land zou jij na het lezen van dit artikel wel willen emigreren?

Lunch in Nederland

Lunch in Nederland

Deze had je waarschijnlijk wel aan zien komen: de meeste Nederlanders eten een bruine boterham met kaas tijdens het middageten Je zal straks zien dat we in tegenstelling tot andere landen niet echt de tijd nemen voor de lunch. Een boterham met kaas is ‘s ochtends snel belegd en kan binnen een kwartiertje opgepeuzeld worden.

Lunch in Brazilië

Lunch in Brazilië

Wát een verschil met Nederland: in Brazilië wordt het middageten als de belangrijkste maaltijd van de dag gezien. Dit gerecht genaamd Feijoada is een klassieke Braziliaanse stoofpot die met bonen en verschillende soorten vlees wordt gemaakt.

Lunch in Duitsland

Lunch in Duitsland

Uit onderzoek blijkt dat maar 17 procent van de Nederlanders eten uit de bedrijfskantine haalt. In Duitsland is dit een ander verhaal. De meerderheid luncht vaak met eten uit de kantine, zoals deze currywurst met friet. Overigens zijn er ook nog genoeg Duitsers die wel hun bammetjes meenemen van huis.

Lunch in Engeland

Lunch in Engeland

Lunchen met Maltesers… Niet echt gezond, maar wel een feestje. Verder lunchen de Engelsen net als de Nederlanders niet heel gevarieerd. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 6 Engelsen al minstens twee jaar elke dag hetzelfde eet. Dat gaat dan om een kant-en-klaar soepje of een ready made sandwich met bijvoorbeeld tonijnsalade.

Lunch in Frankrijk

Lunch in Frankrijk

De helft van de Fransen haalt hun lunch bij een bakkerijtje. Op de foto zie je een broodje die ook wel Le Parisien wordt genoemd, omdat de ham oorspronkelijk uit Parijs komt. Overigens zijn er ook genoeg Fransen die tussen de middag even buiten de deur gaan eten met een warme maaltijd!

Lunch in de Verenigde Staten

Lunch in de Verenigde Staten

Zoals je misschien al aan zag komen, lunchen ze in de Verenigde Staten verre van gezond. Deze lunch met pizza én skittles én ijs voelt een beetje alsof een kind ‘m zou uitkiezen… Ook opvallend: 62 procent van de Amerikanen eet z’n lunch aan het bureau. Ter vergelijking: in Nederland is dat 20 procent.

Lunch in Turkije

Lunch in Turkije

Het gerecht uit Turkije ziet er heerlijk uit. Dit is een pide, een plat Turks brood wat vaak gegeten wordt. Na de maaltijd volgt nog een sterk traditioneel bakkie koffie of een kopje thee.

Lunch in Oostenrijk

Lunch in Oostenrijk

Vroeger was de lunch met stipt de belangrijkste maaltijd voor de inwoners van Oostenrijk. Daarom aten ze tijdens de lunch warm, zoals een schnitzel met aardappelen. Sinds de jaren 90 is dit aan het veranderen en is voor een derde van de inwoners inmiddels het avondeten de belangrijkste maaltijd geworden.

Lunch in Italië

Lunch in Italië

Voor de lunch die men in Italië eet, zouden we wel willen emigreren. De Italianen nemen de tijd voor een warme maaltijd en dat is vaak pasta. Met natuurlijk een heerlijk kopje espresso als afsluiter.

Lunch in India

Lunch in India

De inwoners van India nemen hun maaltijd mee in Tiffin (ronde stalen lunchboxes). Daar zit dan een heerlijk gevarieerde lunch in met rijst, dal (een maaltijd gemaakt van peulvruchten), curry, yogurt en roti. Ook weer een stuk uitgebreider dan onze boterhammen met kaas dus!

Eens wat anders dan die boterham met kaas?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Dit lunchen mensen wereldwijd op kantoor: van Oostenrijk tot India
Sluiten