Lunchrecept op het werk: hartige omelet met spinazie en feta

il jij eens iets anders eten bij de lunch dan bruine boterhammen met kaas? Bij WorkJuice snappen we dat heel goed. Om je wat inspiratie te geven, delen we daarom elke week een lekker recept van zusje Culy, dat heel makkelijk is mee te nemen naar je werk. Het recept van deze week: een hartige omelet met spinazie en feta.

Tussen alle pepernoten, kerstkransjes en kerstdiners door, is het natuurlijk goed om af en toe wel de #fitgirl uit te hangen. Maar een gezonde lunch kan natuurlijk ook hartstikke lekker zijn. Deze omelet is heerlijk én zorgt er bovendien voor dat je de hele middag lekker vol bent.

Ingrediënten voor één omelet

  • 100 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 50 gram feta
  • Beetje verse peterselie
  • Zout en peper
  • Olie (om het omelet in te bakken)
omelet, recept, lunch

Recept omelet met spinazie en feta

Ook fijn: het recept is vliegensvlug te maken. Je begint door de spinazie in een kom te doen en er kokend water op te gieten. Laat het een minuut staan en giet het dan af. Je kunt hiervoor een vergiet of zeef gebruiken. Zorg dat de spinazie zo droog mogelijk is. Hoe droger, hoe beter. Dit kun je doen door al het water uit de spinazie te drukken.

Hak vervolgens het droge bolletje spinazie fijn op een snijplank. Als je toch bezig bent, kun je net zo goed de peterselie ook even fijnhakken.

Kluts de eieren los met de spinazie en peterselie. Kruid vervolgens lekker met peper en zoet. Pas wel op met het zout, want de feta is natuurlijk ook zout. Daarna kun je gaan bakken!

Verhit wat olie in een koekenpan (met anti-aanbaklaag) op middelhoog vuur. Bak de omelet in drie minuten aan de onderkant goudbruin. Verkruimel dan de feta over het midden van de omelet en vouw die vervolgens driedubbel. De laatste stap: bak nog een minuutje door en klaar is kees.

Meer lekkere lunchrecepten om mee te nemen

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Lunchrecept op het werk: hartige omelet met spinazie en feta
Sluiten