Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 5 mrt 2019

Hoe Luke Perry dealde met 256 afwijzingen en daardoor zijn rol in 90210 bemachtigde

Verdrietig nieuws: afgelopen maandag overleed Luke Perry op 52-jarige leeftijd. De acteur was vooral bekend van zijn rol in de serie Beverly Hills 90210 in de jaren 90, maar was nu nog op televisie te zien als Fred Andrews in Riverdale. Hij belandde woensdag in het ziekenhuis nadat hij thuis een beroerte had gekregen.

Alhoewel de jongere generatie Luke Perry vooral zal kennen als Fred, de vader van Archie Andrews, brak de acteur door in de jaren 90 met zijn rol als Dylan McKay in 90210. Dat hij een groot acteertalent is, staat buiten twijfel. Toch leek het in het begin van zijn carrière niet alsof hij wereldberoemd zou worden.

Verandering in mindset

We kunnen veel leren van hoe Luke Perry zijn rol bij 90210 bemachtigde. Zijn vasthoudend en een shift in zijn mindset, zorgde ervoor dat hij werd gecast voor de legendarische rol van Dylan McKay. In een radio interview uit 2013 deelt hij het inspirerende verhaal.

“Ik bleef gewoon denken: ik loop weg uit een kamer vol met gekken. Die mensen hebben geen idee. Je moet jezelf blijven vertellen dat je weer terug de kamer in moet gaan voor de volgende auditie. Het is net als van een paard vallen. Als je eraf valt, moet je er meteen weer opstappen.

Bij auditie nummer 250 begon mijn houding te veranderen. Ik wist dat iedereen toch wel nee zou zeggen, dus ik was daar best wel pissig om. Pas toen ik de kamer binnenliep zonder verwachtingen, behalve dat ze me af zouden wijzen, begonnen ze me op te merken.

Ik ging niet meer naar binnen om de acteur te zijn die ze wilden hebben. “Dit is wat ik doe. Mocht je dit willen, bel me dan. Zo niet, bel maar iemand anders.” Ik werd er zelfverzekerd door en het veranderde mijn acteerwerk. Dat is hoe ik de rol in 90210 heb bemachtigd. Ik probeerde het niet hetzelfde te doen als de rest.”

Luke Perry zat middenin de opnames voor seizoen 3 van Riverdale. Hoogstwaarschijnlijk had hij al een paar afleveringen gefilmd en zal hij in de komende weken nog te zien zijn in de serie. Ook is hij nog te zien zijn in de volgende film van Quentin Tarantino: Once Upon a Time in Hollywood.

Verder lezen: Je mindset heeft meer invloed op je (prestaties) dan je denkt

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Hoe Luke Perry dealde met 256 afwijzingen en daardoor zijn rol in 90210 bemachtigde
Sluiten