Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo creëer je een low budget thuiswerkplek als je geen home office hebt

We moeten nog ten minste drie weken thuiswerken. Is je rug je niet dankbaar voor de gewerkte uurtjes op de bank of in bed? Of is de scheidingslijn tussen werk en privé wel heel vaag geworden nu we zoveel thuis aan het werk zijn? Gelukkig hoef je geen dure verbouwing te doen of een heel fortuin uit te geven om een low budget thuiswerkplek te creëeren.

Zo zorg je voor een fijne low budget thuiswerkplek als je geen home office hebt.

Afgeschermde ruimte

Natuurlijk kan je werken aan de keukentafel. Toch zal je zien dat het moeilijker wordt om vervolgens écht helemaal tot rust te komen in de woonkamer. Bovendien is het vervelend om de hele tijd met je kantoorspullen te slepen als het tijd is voor het avondeten.

Een speciaal aangewezen ruimte werkt daarom het fijnst. No worries, als jij niet zomaar een lege kamer over hebt. Een klein hoekje in de logeerkamer, de rommelkamer (die hebben we allemaal, right?), onder de trap, in de gang of zelfs in de woonkamer of slaapkamer is al voldoende. De werkplek kan je bijvoorbeeld heel makkelijk afscheiden door bijvoorbeeld een kamerscherm.

Een bureau op je thuiswerkplek?

Ik hoor het je denken, als ik een gedeelte van mijn woon-, slaapkamer of waar dan ook reserveer om als thuiswerkplek, heb ik daar wel een bureau voor nodig. Schaf hiervoor een klein bureau of een kleine tafel aan. Stoel ervoor en je bent klaar om gefocust aan de slag te gaan!

Ga je er echt vanuit dat je na de komende drie weken nooit meer thuis aan de slag gaat? Denk dan een opklapbare tafel, zoals deze van de Lidl. Neemt amper ruimte in en komt nog wel een keer van pas – op een verjaardag bijvoorbeeld.

Lees ook: De 5 beste bureaus voor kleine ruimtes

Nodige investeringen

Is een goedkoop bureautje je nog niet low budget genoeg en vind je aan de keukentafel werken een goede tijdelijke oplossing? Investeer dan alleen in een laptopstandaard, een losse muis en een los toetsenbord. Deze kleine investering is het echt waard, want het scheelt je een hoop nek- en rugpijn.

Belangrijk is om een kastje vrij te maken of te kopen, waarin je al deze spullen aan het einde van de dag opbergt. Zo is het meteen voor je brein duidelijk dat dit het einde van je werkdag is. Je zal je verbazen over hoeveel invloed dit heeft op je gemoedstoestand.

Meer tips voor een kleine ‘home office’?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Zo creëer je een low budget thuiswerkplek als je geen home office hebt
Sluiten