Inga Stoit
Inga Stoit Ondernemen 21 dec 2018

Loulou van Go With The Glow: “Zet social media in om jezelf te verrijken en te inspireren”

Begin 2016 richtte Loulou samen met haar zus Isabella het platform Go With The Glow op, een lifestylewijzer voor een plantaardige, duurzame en bewuste levensstijl. Door middel van informatieve brunches, lezingen en workshops willen de zussen mensen informeren en in hun kracht stellen om bewuste keuzes te maken.

We praten met Loulou over de veganistische lifestyle en de kracht van social media.

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?

“Inmiddels hebben we al duizenden bezoekers gehad op onze vegan brunches. Ook zijn we samenwerkingen aangegaan met 18 verschillende restaurants, die we tevens hebben geholpen een vegan menu op de kaart te integreren. Ten slotte hebben we bij elkaar een online bereik van 40.000 volgers die we elke dag kunnen inspireren om meer plantaardig te eten.

Dit is voor mij de grootste prestatie, omdat ik echt het gevoel heb dat ik op deze manier een steentje bijdraag aan een betere wereld, levens van dieren kan redden en mensen kan helpen om gezonder te eten en daardoor lekkerder in hun vel te zitten.”

Wie of wat was je grootste inspiratiebron om te komen waar je nu bent? En waarom?

“Ingrid Newkirk, oprichter van PETA (People for the Ethical treatment of Animals) heeft mijn ogen geopend. Na het zien van verschrikkelijke beelden over de exploitatie van dieren voor onze eetgewoonten, mode en vermaak, besloot ik niet langer bij te willen dragen aan dit dierenleed. Ik werd direct vegetariër, sloot me aan als vrijwilliger bij Bont voor Dieren en werkte beetje bij beetje al het leer uit mijn garderobe.

Dit heeft langzaamaan geleid naar een veganistische levensstijl waarbij ik nu mijn uiterste best doe, om waar mogelijk, geen dierlijke producten te consumeren of producten waar dieren ten nadele bij betrokken zijn. Sharon Gannon, oprichter van Jivamukti Yoga is een grote inspiratie bron geweest in het combineren van yoga, veganisme en activisme. Ik raad haar boek “Yoga and vegetarianism” dan ook heel erg aan!”

In hoeverre is social media belangrijk voor jou als persoon/merk en hoe zet jij je social kanalen in?

“Een groot deel van de doelgroep van Go With The Glow bereiken we via sociale media en ook de tickets voor onze events promoten we via deze kanalen. Social media is voor mij een bron van inspiratie en activatie. Ik gebruik het om te leren en ook om mijn boodschap te verspreiden. Veganisme heeft de groei in populariteit te danken aan de komst van sociale media. Kennis, ervaringen en vooral lekkere en makkelijke recepten waren nooit eerder zo toegankelijk als nu.

Daarom kunnen zoveel mensen de overstap maken om vaker bewuste en eerlijke keuzes te maken. Als je terugkijkt in de geschiedenis, naar hoeveel jaren het heeft geduurd voordat slavernij werd afgeschaft, of dat vrouwen stemrecht kregen, dan zie je dat de groep van veganisten de snelst groeiende rechtvaardigheidsbeweging ooit tevoren is.

Als je social media inzet om jezelf te verrijken en te inspireren en om een positieve boodschap te verspreiden dan vind ik dit medium erg waardevol.

Wel moeten we oppassen dat de digitale wereld niet een te groot deel van ons leven inneemt en dat men het platform gebruikt om zich te meten met anderen. Hoé je met social media omgaat is erg belangrijk. Ik start de dag bijvoorbeeld in stilte en check pas mijn telefoon als ik op werk ben. Om 22:00 uur gaat mijn telefoon op flight mode.”

Stel je bent weer waar je was toen je begon, wat zou je dan anders hebben gedaan?

“Helemaal niets. Ik vertrouw dat het universum me precies geeft wat ik nodig heb. Dat alles gebeurt hoe het moet gebeuren en dat ik precies ben waar ik moet zijn. Ik ben dankbaar voor elke stap die me heeft gebracht waar ik vandaag ben. Had er geen moment van willen missen.

Ook voor de misstapjes ben ik dankbaar, want daarin vind je de grootste leermeesters.

Heb je een gouden tip voor beginnende ondernemers?

“Leer jezelf kennen en onderzoek jouw waarden, wensen en talenten. Beperk jezelf en denk binnen je kader, vertrouw erop dat daar binnen meer dan genoeg mogelijkheden zijn. En ook belangrijk: start before you are ready. Gooi jezelf in het veld en doe ervaringen op, op deze manier groei je en bloei je!”

Wil je Go With The Glow blijven volgen? Neem ook eens een kijkje op de website en hun Instagram.

Meer inspirerende interviews

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Loulou van Go With The Glow: “Zet social media in om jezelf te verrijken en te inspireren”
Sluiten