Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 12 mei 2021

Zo kom je erachter wat je echt wilt in je carrière – luister de WorkJuice Podcast met loopbaancoach Lianne

Heb je geen idee wat je precies wilt in het leven? Je bent niet de enige. Voor het opnemen van de nieuwste WorkJuice Podcast hielden we een poll in onze Stories, waaruit bleek dat maar liefst 77 procent van onze volgers nog niet heeft gevonden wat ze écht willen doen in hun carrière.

Hoog tijd dus om loopbaancoach Lianne Bijleveld uit te nodigen in onze studio.

Carrièreswitch expert

Lianne Bijleveld kunnen we met recht een carrièreswitch expert noemen. Zeven jaar lang werkte ze bij Heineken, waar ze een goede en leuke baan had. Toch gooide ze op een dag het roer helemaal om: ze richtte haar eigen bedrijf op en ging als loopbaancoach aan de slag. In de nieuwste WorkJuice Podcast vertelt Lianne hoe deze stap voor haar was én hoe ze dit heeft aangepakt.

Ook zij ziet dat veel mensen worstelen met de vraag: ‘Is dit het nu?’ Dit is altijd al een veelvoorkomend probleem, maar vanwege de pandemie komt dit alleen nog maar meer voor. “Dat komt onder andere omdat we aan het begin van de pandemie heel erg geconfronteerd werden met de inhoud van onze baan”, legt ze in de podcast uit. “Opeens vielen de praatjes bij het koffiezetapparaat en de vrijdagmiddagborrels weg. Het enige wat overbleef was de inhoud.”

Dat heeft veel mensen aan het denken gezet – zeker omdat we ook niet veel anders konden doen. Volgens Lianne staan we normaal gesproken te weinig stil bij wat we echt willen. Kijk maar eens eerlijk naar jezelf: hoe vaak ben jij nog eens stil in gedachten zonder een podcast of Netflix aan te zetten en zonder meteen te grijpen naar je telefoon?

Zo kom je erachter wat je wil

Misschien weet je wel dat je iets anders wilt, maar weet je nog niet welke richting op. Dan ga je waarschijnlijk als eerste naar nieuwe vacatures zoeken en in je omgeving kijken of vrienden van je misschien een leuke baan hebben. Heel begrijpelijk, maar dit is helemaal de verkeerde aanpak, volgens Lianne. Het zoeken naar vacatures zou zo’n beetje de laatste stap in het proces moeten zijn.

Wat is dit proces dan precies? Dat hoor je natuurlijk in de podcast. Nieuwsgierig geworden naar de podcast met loopbaancoach Lianne Bijleveld? De nieuwste WorkJuice Podcast is nu te beluisteren via je favoriete podcast app. Vanaf nu kun je om de week een WorkJuice Podcast verwachten op Spotify, iTunes en Google Podcasts.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist

Reageer op artikel:
Zo kom je erachter wat je echt wilt in je carrière – luister de WorkJuice Podcast met loopbaancoach Lianne
Sluiten