Redactie
Redactie Netwerken 27 jun 2020

Zo laat jij LinkedIn Stories voor je werken

Nederland is het eerste Europese land waar de nieuwe LinkedIn Stories feature beschikbaar is. Gebruikers kunnen met korte video’s van 20 seconden hun netwerk een kijkje achter de schermen geven op de (thuis)werkvloer. Stories geeft je op een luchtige en leuke manier de mogelijkheid belangrijke momenten met je professionele netwerk te delen. Dat kan zijn van het vieren van een mijlpaal tot het delen van praktische tips binnen jouw vakgebied.

Maar hoe zet je deze nieuwe feature het beste in? Hieronder een aantal tips van LinkedIn’s redacteur Pieter Cranenbroek.

1. Houd het relevant

Via LinkedIn Stories deel je op een makkelijke manier meer van jezelf, in zakelijke context. Bepaal dus wat jouw ‘focus’ gebied is en zorg dat de content die je deelt daarbij past, bijvoorbeeld een ‘dagelijkse tip’ binnen jouw vakgebied. Maar denk ook aan een kijkje achter de schermen, het delen van successen of raad iemand aan binnen jouw netwerk die jou geïnspireerd heeft.

2. Op de hoogte zijn van het laatste nieuws en banen

De functie is naast beschikbaar voor leden, in eerste instantie ook beschikbaar voor uitgevers, organisaties en (nieuws)media om hun volgers op de hoogte te houden van het dagelijkse nieuws. Volg nieuwsbronnen en organisaties op LinkedIn die jou interesseren en/of die passen bij jouw vakgebied en je bent op een gemakkelijke manier op de hoogte.

Ook deelt de LinkedIn-redactie regelmatig via Stories het laatste nieuws op het gebied van economie en de arbeidsmarkt. Volg de ‘Nieuwsflitsen’ en je krijgt iedere dag de highlights in je feed. Juist in deze tijd blijkt dat veel professionals behoefte hebben aan het laatste nieuws: 40% van de LinkedIn-leden geeft aan vaker het nieuws te lezen en 30% checkt vaker social media om op de hoogte te blijven.

Lees ook: Hét stappenplan naar een ijzersterk LinkedIn-profiel

3. Maak contact

Het is makkelijk om op Stories van een andere professionals of organisaties te reageren: zij krijgen de reacties direct in hun inbox. Maak contact door te reageren op Stories van een ander, maar zoek ook de connectie op in je eigen Stories door bijvoorbeeld om anderen advies te vragen of vragen te stellen. Het kan je zomaar nieuwe inzichten opleveren!

4. Stories checklist: do’s en don’ts

En de laatste tip: just do it! Beginnen met Stories? Pak deze checklist er even bij.

Do’s

  • Creëer content met een professionele context
  • Publiceer content die relevant is voor je volgers
  • Zorg voor een positieve inslag in de content die je deelt, deel bijvoorbeeld iets waar anderen van kunnen leren
  • Publiceer over onderwerpen die aanzetten tot gesprek of die op dat moment relevant zijn.

Don’ts

  • Privézaken delen of dingen die mogelijk in de toekomst invloed kunnen hebben op je carrière.
  • Spammen van informatie over producten en services
  • Mogelijk gevoelige informatie over je bedrijf

Meer LinkedIn tips?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Zo laat jij LinkedIn Stories voor je werken
Sluiten