5 levenslessen die we leerden van Lizzie McGuire

Mocht je het gemist hebben: Lizzie McGuire komt terug in ons leven! Er wordt nieuw leven geblazen in de Disney show over het leven van Lizzie, die inmiddels in de 30 is en leeft in NYC.

Omdat we waarschijnlijk nog tot 2020 moeten wachten tot we de show echt kunnen bekijken, denken we terug aan de levenslessen die we leerden van Lizzie op de middelbare school.

1. Je ouders weten het soms wel beter

Hoe vaak we vroeger wel niet tegen onze vrienden verzuchtten wat een bemoeials onze ouders waren. Dat we het allemaal zelf veel beter wisten… We zijn de tel kwijtgeraakt. Maar inmiddels weten we dat onze ouders het stiekem soms echt beter weten.

Of Lizzie nou een poging tot het zijn van een rebel deed, of haar eerste break-up meemaakte, Lizzie’s ouders stonden altijd voor haar klaar mét goed advies. Het leert ons ook meteen dat het oké is om hulp te vragen.

2. Houd van je lichaam

De laatste jaren zien we gelukkig steeds meer body positivity en diversiteit in de media en online. Dat was zo’n vijftien jaar geleden wel anders. Toch gingen meerdere afleveringen van Lizzie McGuire over het accepteren van je lichaam zoals ‘ie is.

Van uitspraken als: “This whole dieting thing you’re doing? It makes no sense” tot afleveringen waarin Lizzie en haar vrienden elkaar vertelden dat je gewicht en lengte niets zeggen over wie jij bent als persoon. Het was precies wat we op die leeftijd nodig hadden om te horen.

3. Wees een goed persoon

Lizzie McGuire is het type meisje dat er altijd is voor haar vrienden, bejaarden helpt de straat over te steken en respect had voor haar leraren. Veel mensen hadden vroeger toen ze opgroeiden het idee dat je egoïstisch en hard moet zijn.

En nog steeds verschijnen er boeken als ‘Nice girls don’t get the corner office‘. Maar de waarheid is dat aardig zijn je wél ergens brengt. Dat je zelfs veel verder komt als je elkaar helpt.

Lees ook: Waarom vrouwen elkaar moeten steunen in plaats van te concurreren

4. Grijp de kansen die op je pad komen

Als Lizzie geen ‘ja’ had gezegd op een avontuur in Rome, zou ze zich nooit als Italiaanse popster hebben voorgedaan en hadden wij niet het iconische nummer ‘What Dreams are Made of‘ gekend.

Oké, de kans is zo’n 99 procent dat jij geen Italiaanse superster als dubbelganger hebt. Wat de film ons wel heeft geleerd is dat we ‘ja’ moeten zeggen tegen de kansen die op ons pad komen.

5. Maar het meeste van alles: wees jezelf

Als er één ding is dat we hebben geleerd van Hilary Duff als Lizzie McGuire, is het wel dat je altijd jezelf moet zijn en je je nooit moet voordoen als iemand die je niet bent. Klinkt misschien cheesy nu, maar is toch een goede reminder voor als we onszelf (zelfs nu nog) onhandig en awkward voelen.

Meer levenslessen?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 levenslessen die we leerden van Lizzie McGuire
Sluiten