5 lessen die je leerde van Elle Woods (Legally Blonde) en je nu helpen bij je carrière

Ongeveer 17 jaar geleden werd de wereld geïntroduceerd aan Elle Woods. De kans is klein dat je in al die jaren niet Legally Blonde (een keer of tien) hebt bekeken, want de film is echt tijdloos. Dat komt mede door de belangrijke lessen die er uit de film te trekken zijn. Ja, echt!

Wij houden van Elle Woods, en nee, dat is niet overdreven. Nadat we je hebben geholpen de lessen te herinneren, begrijp je helemaal ons punt. Wedden dat je vanavond weer Legally Blonde wil kijken?

elle woods, legally blonde, lessen

Fuck stereotypes

Don’t judge a book by it’s cover. We hebben het vaak genoeg gehoord, maar het is helemaal waar voor Elle Woods. Iedereen denkt dat ze niet slim, aardig of ambitieus kan zijn. Zelfs haar ouders denken niet dat het haar lukt om tot law school toegelaten te worden. Elle bewijst bij alles wat ze doet dat ze meer dan is een mooi gezichtje.

Ze is veel slimmer dan de meeste mensen om haar heen, een loyale vriendin, iemand op wie je kunt vertrouwen, en nog steeds krijgt ze het voor elkaar om er altijd goed uit te zien.

elle woods, legally blonde, lessen

Laat niemand je vertellen dat je niet goed genoeg bent

Elle hoort gedurende de hele film dat ze niet goed genoeg is. Ze kan niet met Warner trouwen, omdat haar familie niet goed genoeg zou zijn. Ze zou niet slim genoeg zijn om tot Harvard toegelaten te worden, en ze zou nooit een goede advocaat worden. Maar ze weet precies wat ze wil en doet er alles aan om dat te bereiken. Laat niemand je vertellen dat je niet goed genoeg bent. Of in andere woorden: blijf altijd in jezelf geloven.

elle woods, legally blonde, lessen

Het is altijd beter om vrouwen te steunen

Alhoewel er wel rivaliteit is tussen Vivian, de nieuwe vriendin van haar ex, en Elle, realiseren ze zich aan het einde van de film dat het dom is om over een jongen ruzie te maken. Ze worden vriendinnen en laten zien dat het altijd beter is om vrouwen te steunen.

Haar vriendschap met Margot en Serena is nog inspirerender. Alhoewel ze niet echt snappen waarom Elle tot law school toegelaten wil worden, steunen ze haar onvoorwaardelijk. Wanneer Elle het daadwerkelijk leuk vindt om advocaat te zijn, snappen ze het nog minder. Maar ze zijn wél bij haar rechtszaak, klaar om haar aan te moedigen.

Lees ook: Waarom vrouwen elkaar moeten steunen in plaats van te concurreren

elle woods, legally blonde, lessen

Het is goed om op te vallen

Of het nou een roze en geurend cv, fluffy pennen of het aannemen van een uitdaging is, Elle Woods was nooit bang om op te vallen en zichzelf te onderscheiden van anderen. Oké, misschien is een geurend cv een beetje te veel van het goede, maar het hielp haar wel op te vallen. Net als haar video essay deed toen ze tot Harvard toegelaten wilde worden.

elle woods, legally blonde, lessen

Alles is mogelijk als je het maar genoeg wil

Of nou ja, als je er hard genoeg voor werkt. Want het moge duidelijk zijn dat Elle Woods het niet zomaar ‘per ongeluk’ zo ver schopt. Nee, ze studeerde als een beest en liet feestjes en andere leuke dingen links liggen, omdat ze echt wist wat ze wilde bereiken.

Meer lessen? 5 lessen die je hebt geleerd van The Hills en nu van pas komen in je carrière

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist

Reageer op artikel:
5 lessen die je leerde van Elle Woods (Legally Blonde) en je nu helpen bij je carrière
Sluiten