Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Leren 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is de beste lengte voor een Instagram caption in 2020

Als je onze tips om te groeien op Instagram gelezen hebt, dan weet je waarschijnlijk al dat het in 2020 dé trend gaat worden om langere captions onder je foto’s te zetten. Maar hoe lang moet die caption precies zijn voor de optimale engagement onder je foto?

We zochten het voor je uit.

Waarom de Instagram caption belangrijk is

De tijd dat Instagram vooral draaide om mooie foto’s delen, is eigenlijk wel voorbij. Tegenwoordig willen we meer volgers, en meer interactie mét die volgers. Oftewel: meer engagement.

En laat een goede caption onder jouw Instagram foto nou dé manier zijn om meer engagement op Instagram te bereiken.

Het posten van een mooie foto of video is natuurlijk de number one reason om iets op Instagram te zetten. Dat is immers het eerste wat je ziet. Maar grote kans dat jouw volgers bij een prachtige foto gewoon verder scrollen als de caption inhoudsloos is. In dat geval kan je zwaaien naar je engagement, hoe mooi die foto ook is.

Oké, maar hoe lang moet een Instagram caption in 2020 nou zijn?

Op Later lezen we dat de ideale lengte voor een Instagram caption in 2020 405 karakters is. Good to know: dat staat gelijk aan 65 tot 70 woorden. In 2019 was dat gemiddelde nog 336 karakters, wat betekent dat we langere captions steeds meer gaan waarderen.

Grappig om te vermelden is dat het gemiddelde aantal karakters in 2016 slechts 142 karakters was, een derde van de verwachting van 2020. Daarmee lijkt Instagram steeds meer te draaien om persoonlijkheid en een goede connectie met volgers, in plaats van een platform om lukraak plaatjes op te delen. En eigenlijk vinden wij dat een hele leuke verandering!

Zo schrijf je een killer Instagram caption

Als we één tip mogen geven om die Instagram caption in 2020 te rocken, dan is het wel dat je persoonlijk moet zijn. Schrijf iets over jóúw hersenspinsels, jouw ideeën en jouw gedachten.

Meer tips over hoe je zo’n goede tekst voor onder je Instagram foto schrijft? Dat lees je in dit artikel: dé truc voor meer engagement op je Instagram posts: stel jezelf deze 5 vragen.

Meer leren over Instagram?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Dit is de beste lengte voor een Instagram caption in 2020
Sluiten