Hilarisch én geniaal: LEGO maakt white noise playlist om je te helpen focussen

Ben jij iemand die niet kan werken zonder geluid om je heen? Maar wordt je ook afgeleid als je favoriete hitjes in een playlist voorbij komen? Dan ben je in luck. LEGO heeft namelijk een white noise playlist gemaakt die de perfecte balans heeft tussen zen-heid en achtergrondgeluid.

De playlist bestaat uit ‘maar’ zeven nummers die gelukkig wel allemaal een half uur duren.

LEGO White Noise playlist

Op de playlist vind je nummers als It All Clicks, waarbij twee LEGO stenen op elkaar worden geklikt. Maar ook The Waterfall, waarbij duizenden LEGO blokjes in een LEGO zwembadje worden gegoten. Persoonlijke favoriet is Searching for the One (Brick), waar – je raadt het al – gezocht wordt naar dat ene LEGO blokje.

Ergens is het natuurlijk hilarisch. Maar we namen ook de proef op de som en moeten eerlijk toegeven dat het écht werkt. Precies wat je nodig hebt om je nog even de laatste uurtjes van een werkdag te kunnen focussen op je werk. Al geven de makers aan dat je de playlist kan gebruiken om gewoon lekker te relaxen of als hulpmiddel om in slaap te komen.

Waar jij ‘m ook voor gaat gebruiken: de playlist is gratis te beluisteren op 15 verschillende streaming platformen, inclusief Spotify, Apple Music en Google Music.

Ook voor volwassenen

Het is niet de eerste keer de afgelopen tijd dat LEGO zich op gestresste volwassenen richt. Uit hun eigen onderzoek blijkt dat 7 op de 10 volwassenen regelmatig op zoek is naar manieren om stress te verlichten. 81 procent van de volwassenen is het eens dat het kind in hun terugvinden en ‘spelen’ hierbij kan helpen.

In december 2020 lanceerde de speelgoedmaker (voor kinderen én volwassenen) daarom al het LEGO boeket (756 blokjes) en de LEGO bonsai boom (878 blokjes). Nu hopen ze dat de nostalgische geluiden van het speelgoed ons ook helpen kalmeren en focussen.

Alternatief voor beleggen in aandelen: investeren in LEGO

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Hilarisch én geniaal: LEGO maakt white noise playlist om je te helpen focussen
Sluiten