Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Mindset 31 mrt 2020

WorkJuice boekenclub: 3 leestips voor je zelf-quarantaine

Neem je je elk jaar weer voor om meer boeken te lezen? Nu we toch massaal thuis moeten blijven, heb je eindelijk de tijd om een goed boek open te slaan en kan je wel wat leestips gebruiken. Alhoewel we de afleiding van een spannende thriller of het happy end van een romantisch boek goed kunnen gebruiken, zijn we op de WorkJuice redactie vooral fan van inspirerende boeken waar je ook nog eens iets van opsteekt.

Maar er is zoveel aanbod dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom selecteren we elke maand drie boeken die volgens ons zeker niet op je leeslijst kunnen ontbreken. Deze maand draaien de leestips om niets doen, miljonair worden en het ontstaan van Spotify.

Niksen

Het klinkt zo makkelijk, lekker niksen. Maar zelfs nu we veel minder hebben te doen, komen we erachter hoe lastig het eigenlijk is om helemaal niks te doen. Probeer maar eens een kwartier op de bank te gaan zitten. Wedden dat je naar je telefoon, een tijdschrift of de afstandsbediening grijpt? En dat terwijl niksen juist zo waardevol is.

Expert Olga Mecking onderzocht het fenomeen niksen uitgebreid, en leert je hoe je door nietsdoen creatiever, ontspannen en gezonder wordt. Dat is precies de kracht van het boek. Door de humor en vlotte schrijfstijl lees je het boek in één adem uit, en toch wordt de informatie in het boek grondig onderzocht en onderbouwt door experts.

Prijs: €20,-
Winkel: Paagman of een andere webshop

Spotify

Herinner je nog de tijd dat je muziek illegaal downloadde en op je iPod zette? Daar bracht een kleine Zweedse start-up voorgoed verandering in. Het boek Spotify vertelt hoe oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon de plantenmaatschappijen uiteindelijk redden van de piraten en hoe die kleine start-up een miljardenindustrie volledig wist te ontwrichten.

Niet alleen heeft de dienst voor een compleet andere manier van muziekconsumptie gezorgd, de invloed van Spotify gaat zo ver dat het heeft beïnvloed hoe liedjes vandaag de dag worden geschreven. Oké, het boek is niet geweldig geschreven, maar staat toch vol met interessante details over bijvoorbeeld investeringsrondes en spannende licentieonderhandelingen met platenmaatschappijen. Vooral interessant voor muziek- en/of techliefhebbers en ondernemers dus!

Prijs: €22,50
Winkel: Paagman of een andere webshop

100 dingen die miljonairs doen

Van nooit meer zorgen om geld tot een wereldreis kunnen maken, we hebben allemaal onze eigen redenen om rijk te willen worden. En goed nieuws: volgens Nigel Cumberland kan iedereen voldoende vermogen opbouwen om het leven te leiden waar hij of zij gelukkig van wordt.

In zijn boek bespreekt hij honderd gewoonten, technieken en tools van self-made miljonairs. Elke ‘les’ neemt één pagina in, op de volgende ga je aan de slag met oefeningen. Je begint dus diezelfde dag nog aan het opbouwen van je vermogen. Het is een kort boek en er lijkt niet altijd structuur te zijn in de volgorde van de lessen. Maar doordat je meteen aan de slag gaat, is dit een waardevol boek.

Prijs: €20
Winkel: Paagman of een andere webshop

Nog meer leestips nodig? Bekijk dan ook de WorkJuice boekenclub van februari en die van januari.

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
WorkJuice boekenclub: 3 leestips voor je zelf-quarantaine
Sluiten