Redactie
Redactie Gear 18 sep 2021

Waar je op moet letten bij het kopen van een laptop voor studie (+ winactie Chromebook)

Een goede laptop is essentieel tijdens je studie, maar eerlijk is eerlijk: het is ook een behoorlijke investering. Daarnaast is er zoveel aanbod, dat het logisch is dat je keuzestress hebt. Waar moet je nou op letten bij het kopen van een laptop voor je studie? In dit artikel zetten we 5 zaken op een rij die je prioriteit moet geven als je op het punt staat een laptop te kopen.

Hard een laptop nodig? Lees dan zeker even door. Want aan het einde van het artikel mogen we een Acer Spin 513 Chromebook ter waarde van 499 euro weggeven.

Accuduur

In de collegezaal vind je niet altijd een plek om je laptop tijdens de les aan de lader te leggen. Je rent van lokaal naar lokaal en hebt tussendoor studiegroepjes of wil rustig werken in de bibliotheek. Dan is een laptop met een accu die minimaal de hele dag meegaat wel zo handig. Let er bij aankoop op dat je een laptop koopt die ook over een langere tijd (na een paar jaar) z’n lange accuduur behoudt.

Snelheid

Niets zo vervelend als een laptop die eindeloos blijft hangen op het blauwe scherm of pas is opgestart als jij al halverwege het college bent. Zorg dus voor een laptop met een snelle processor die binnen enkele seconden is opgestart. Wist je dat laptops vaak trager worden over tijd en dat je daarom je laptop continu moet blijven updaten?

Kies je voor een Chromebook dan gebeuren die updates op de achtergrond zonder dat je daar iets voor hoeft te doen of je daar iets van merkt. Jouw laptop blijft dan dus altijd supersnel.

Veiligheid

Als je vaak met verschillende wifi-netwerken verbonden bent is de veiligheid van je laptop extra belangrijk. Cybercrimes gebeuren steeds vaker en op je laptop bewaar je vaak gevoelige data. Zorg er daarom voor dat je een laptop kiest met een goed beveiligingssysteem. Waar je op kunt letten is dat de laptop je data versleuteld, automatisch reboot, sandboxing toepast en automatisch updates installeert.

Flexibiliteit

Altijd en overal aan de slag kunnen, dat willen we tegenwoordig allemaal. Let er daarom op dat de laptop die je kiest goed kan samenwerken met je andere devices. Een document starten op je laptop en vervolgens verder lezen op je telefoon in de trein is ideaal.

Prijs

Studeren is al duur genoeg, maar je moet nooit inleveren op kwaliteit. Dit is een enorme open deur: maar kijk goed naar de prijs – kwaliteit verhouding van je laptop. Let daarbij op waar je de laptop voor gaat gebruiken en onthoudt; een dure laptop is echt niet altijd beter.

Acer Spin 513 Chromebook
Bron: Chromebook

Winactie Chromebook

Kan jij wel een nieuwe laptop gebruiken? Wij mogen van Chromebook een Acer Spin 513 weggeven ter waarde van 499 euro! Natuurlijk scoort deze laptop goed op alle bovengenoemde punten. Een Chromebook gaat een werkdag mee zonder op te laden, is minder vatbaar voor virussen en is binnen enkele seconden opgestart.

Doordat de Acer Spin 513 maar 1,2 kilo weegt, is het geen straf om deze naast je schoolboeken mee te slepen. En helemaal ideaal is dat je het touchscreen 360 graden kunt draaien om zo de laptop ook als tablet te gebruiken.

Winnen? Stuur dan vóór 24 september een mail naar [email protected] o.v.v. ‘Chromebook‘. Laat ons in deze mail weten waarom jij deze Acer Spin 513 verdient.

8 stijlvolle rugzakken waar je laptop toch in past

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Waar je op moet letten bij het kopen van een laptop voor studie (+ winactie Chromebook)
Sluiten