Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Thuis 7 sep 2020

Inspiratie: style je thuiskantoor met een muur van kurk

Een standaard rechthoekig bord van kurk hebben we inmiddels wel gezien. Maar je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan en voor kurk op de muur gaan. Zeker in je thuiskantoor is dit een geweldig idee. Het geeft de ruimte namelijk meteen een warmere feel en is ideaal voor een inspiratie muur. Worden we blij van!

De organische kleur en textuur van een kurken muur, zorgt ervoor dat je thuiskantoor wat warmer en knusser voelt. Ook letterlijk, want kurk isoleert enorm, waardoor je niet meer met bevroren vingers in je thuiskantoor zit. Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn: het materiaal is ook nog eens geluiddempend. Precies wat je nodig hebt op een productieve dag.

Bovendien komt een muur van kurk in verschillende kleuren (van donkerbruin tot een honing-kleurige variant), dus is er altijd een soort te vinden die goed aansluit op de rest van de kamer.

Inspiratie muur

Een muur van kurk staat niet alleen heel mooi, het is ook ideaal om inspiratie op de muur te prikken. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een vision board te maken. Hoe wil je dat het komende jaar er voor jou uit komt te zien? Elke keer als je naar de muur kijkt, word je eraan herinnerd wat je wil bereiken.

Natuurlijk kun je er ook juist werk ophangen waar je trots op bent, mocht je beroep dat toelaten. Dat motiveert net zo goed. Net als quotes en inspiratie die je net dat extra zetje kunnen geven.

Multifunctioneel

Ook de georganiseerde types onder ons worden blij van een muur van kurk. Je kunt er onder andere reminders en je planner op kwijt. Over kwijt gesproken, je zal al je belangrijke formulieren makkelijk terug kunnen vinden met een kurken muur. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en dat maakt het juist zo leuk.

Tips voor een muur van kurk

  • Je kunt tegenwoordig op meerdere plekken een prikwandkurk op rol bestellen – zelfs al voorgelijmd.
  • Op een stenen muur heb je minimaal 8 – 10 millimeter kurk nodig. Een houten muur heeft minimaal 6 millimeter kurk nodig.
  • Snijd de gaten voor stopcontacten en lichtknopjes van tevoren uit.
  • Gebruik daarvoor een scherp mes (ook om het op maat te snijden) en doe dit op een vlakke achtergrond.
  • Trommel wat mensen op (het liefst twee), in je eentje krijg je het niet voor elkaar.

Succes!

Meer inspiratie voor je thuiskantoor?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Inspiratie: style je thuiskantoor met een muur van kurk
Sluiten