Dit zijn de verborgen kosten van al dat thuiswerken

Vanwege de pandemie zitten veel van ons nog altijd veel thuis, ook voor werk. Daar zitten vele voordelen aan zoals minder reizen. Helaas zitten er ook een aantal nadelen en verborgen kosten aan thuiswerken. Kosten om rekening mee te houden naarmate het thuiswerken langer duurt.

Door thuiswerken zijn we vaak productiever en minder lang onderweg; dat is echt ontzettend fijn en kan alleen maar voor beter werk en minder stress zorgen. Er is alleen één nadeel: het is niet de bedoeling dat thuiswerken gepaard gaat met extra geldzorgen. Deze verborgen kosten kun je op een gegeven moment misschien bij je werkgever aankaarten als ze echt uit de hand lopen.

> Het onverwachte negatieve gevolg van al dat thuiswerken (en hoe je het oplost)

De kosten van thuiswerken

De kosten zijn vaak kleine dingetjes waar je je geen grote zorgen om hoeft te maken. Toch is het goed in de gaten te houden als deze trend van thuiswerken zich langer voortzet.

Het gebruik van persoonlijke items

Normaal kon je altijd rustig printen op kantoor en gebruik maken de telefoon van de zaak. Thuis moet je gebruik maken van persoonlijke items, dus zelf de inkt en het papier verzorgen en bellen met je eigen telefoon. Dat is allemaal niet erg, maar zorgt wel voor iets meer kosten. Bovendien zorgen printers vaak voor vele frustraties.

Ergonomische zaken

Werk je veel vanuit huis? Dan zijn ergonomische zaken ook erg belangrijk. Dagen achter elkaar over je laptop gebogen zitten of op de bank zitten, is niet goed voor je nek en rug.

Een laptopstandaard, een fijne bureaustoel, kussentjes, een extra computerscherm en een apart toetsenbord. Dit zijn allemaal handige items bij het werken die best wel wat geld kosten. Wie weet kun je jouw werkgever vragen om te zorgen voor een fijne laptopstandaard?

Meer stookkosten

Tot nu toe hebben we geluk gehad dat het vrij warm was tijdens het vele thuiswerken. Alleen straks arriveert de winter en wordt het in huis toch een stukje kouder. Wanneer we vanuit huis werken zijn we dan dagenlang aan het stoken om het aangenaam te houden. Dan lopen die kosten toch redelijk op.

Zeer vermoeiende werkdagen

Ligt je internet eruit? Zijn de kinderen de hele middag thuis? Is je partner ziek en snottert daardoor de hele dag in je oor? Thuiswerken heeft niet alleen kosten in de vorm van geld; het vergt veel van je. Het kan zeer vermoeiend zijn. Bovendien voelt het na een tijdje misschien alsof de muren op je af komen. Het is daarom belangrijk geregeld pauze te nemen, afstand te nemen van je werk en vaak naar buiten te gaan.

Om deze redenen zijn veel grote werkgevers bezig met een onkostenvergoeding voor het thuiswerken. Het is dus zeker dus geen gek idee om bovenstaande punten aan te kaarten bij je werkgever.

Meer hulp bij thuiswerken

Finance MonkeyDe VolkskrantHuffpost

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit zijn de verborgen kosten van al dat thuiswerken
Sluiten