7 meditatie video’s die je gewoon achter je bureau kunt kijken voor een korte break

Meditaties zijn heus niet zo zweverig als sommige mensen vermoeden. Inmiddels is er genoeg wetenschappelijk bewijs voor de kalmerende werking van meditaties op stress. Reden genoeg dus om er zelf eens mee aan de slag te gaan! Je zal zien, als je het eenmaal onder de knie hebt, ben je helemaal om.

Deze meditaties zijn zo kort dat je ze gewoon kan doen achter je bureau. Ideaal tijdens stressvolle dagen op het werk, wanneer je hoofd toe is aan een korte pauze of wanneer je jezelf wil kalmeren voor een belangrijke presentatie.

Meditaties voor een kleine break achter je bureau

1. Kort maar krachtig: laat je stress gaan in één minuut met Headspace

Headspace is een handige app die verschillende (gratis en betaalde) meditaties aanbiedt. Wij selecteerden deze Youtube-video van 1 minuut (!) die je gedachten op slag kalmeren. Daar heeft zelfs de meest drukbezette CEO tijd voor, denken we dan.

2. Adem je rustig in drie minuten met Breathe

Mindful omgaan met het leven, dat begint bij een bewuste ademhaling. De app Breathe leert je hoe dit moet doen. De ultieme stress-release vind je in deze video die je even een pauze laat nemen van je stressvolle werkdag. Ideaal voor momenten wanneer het even allemaal te veel wordt.

3. Laat Faith Hunter je tot rust brengen

Faith Hunter is yoga en meditatie instructrice en weet als geen ander hoe ze mensen tot rust kan brengen. In deze video laat ze zien dat zelfs één minuut volstaat om kalmer te worden. Zeg dus niet dat je er geen tijd voor had!

4. Oefen je mindfulness met Breathe

Deze video is een handige training van vijf minuten die laat zien hoe groot de impact is van een goede ademhaling op de manier waarop we stress ervaren.

5. Een meditatie speciaal voor millennials van HelloGiggles

HelloGiggles heeft recent een serie gelanceerd van meditaties die speciaal ontworpen zijn voor millennials. Elke video heeft een speciale focus, zoals deze video voor wanneer je je overweldigd voelt op het werk. Ook leuk zijn de meditaties voor bij ongesteldheid of voor bij honger.

View this post on Instagram

We've all hit a wall of stress at work and have struggled to make it through that next meeting, email, day. Take a step back from the situation, cue up this #meditation, and breathe through the #anxiety with us.

A post shared by Hellogiggles (@hellogiggles) on

6. Boor je stress de kop in met deze geleide meditatie van vijf minuten

Ook deze video van Yoga by Candace laat zien dat er niet veel tijd nodig is voor een momentje van rust. Het enige wat je hoeft te doen is te luisteren  en je ogen te sluiten. Goed tegen stress en angst.

7. Een meditatie om alles even te laten gaan van Innerspace Meditation

Soms ben je zó kwaad en lukt het je maar niet om van dat gevoel af te komen. In zo’n geval is onderstaande video ideaal. In minder dan vier minuten adem je je opgekropte woede weg. Ideaal voor vervelende situaties met collega’s of onterechte beschuldigingen op het werk.

Meer tips tegen stress?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
7 meditatie video’s die je gewoon achter je bureau kunt kijken voor een korte break
Sluiten