Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 30 dec 2020

5 kleine dingen die je nu kunt doen voor je carrière

De dagen tussen kerst en oud & nieuw voelen altijd een beetje vreemd. Je hebt geen idee wat voor dag het eigenlijk is en wat je met je leven aan moet. Maar als je deze dagen vrij of minder druk bent, is dit een goed moment om een paar kleine dingen aan te pakken voor je carrière. Zeker als je in 2021 een carrièreswitch wil maken of een nieuwe baan wil zoeken.

Deze vijf kleine dingen kun je voor je carrière doen voordat het ‘normale leven’ weer start op 4 januari.

Fris je cv op

Wanneer is de laatste keer geweest dat je jouw cv hebt opgefrist? In het afgelopen jaar ben je gegroeid en heb je kennis opgedaan, en dat moet je cv ook laten zien. Neem ook even 10 minuten de tijd om te checken of alle informatie up to date is en of je nog blij bent met hoe alles is opgeschreven.

Duik in de wereld van LinkedIn

LinkedIn is een geweldig platform om te netwerken, jezelf als expert neer te zetten, de aandacht te trekken van online recruiters of om andere carrièrekansen op je pad te laten komen. Maar nog te veel mensen gebruiken het platform amper of in ieder geval niet optimaal. Neem deze dagen eens goed de tijd om te kijken wat LinkedIn voor jou kan betekenen. Onze artikelen over LinkedIn helpen je op weg.

Stel doelen op voor 2021

En nee, daar bedoelen we geen vage goede voornemens mee zoals ‘ik wil meer sporten’ en ‘ik wil meer sparen’. Maak concrete en specifieke doelen voor jezelf. Geen idee waar te beginnen? Reflecteer op 2020 en vraag jezelf af hoe je leven er de komende maanden en jaren uit moet komen te zien. Daar is een heel simpele oefening voor. Sluit je ogen en visualiseer dat je wakker wordt in je droomleven. In wat voor huis wordt je wakker? Hoe ziet de gemiddelde dag eruit?

Tip: doe eerst onze 7-daagse challenge om te reflecteren op 2020 en gebruik daarna onze checklist om realistische doelen op te stellen.

Ruim je computer op

Geloof ons: het is enorm lekker om het nieuwe jaar fris en opgeruimd te beginnen. En daar bedoelen we niet alleen je huis mee, maar ook je computer. Terwijl je je computer opruimt, kan je meteen twee dingen voor je carrière doen.

  • Je successen op te slaan in een mapje. Sla het werk waar je trots op bent op in een mapje op je computer. Vergeet daarbij ook niet feedback, beoordelingen en complimentjes die je via de mail hebt ontvangen bij te zetten. Handig als je in 2021 meer verantwoordelijkheid op werk wil of om een salarisverhoging wil onderhandelen. Maar ook als je wil gaan solliciteren is het fijn om op een rijtje te hebben waar jij goed in bent.
  • Verzamel belangrijke documenten in een mapje. Ben je van plan een nieuwe baan te zoeken in 2021? Verzamel je verschillende cv’s, sollicitatiebrieven, professionele foto’s en andere belangrijke documenten in een mapje. Zo heb je deze altijd bij de hand.

Lees

Hoeveel mensen zouden wel niet meer willen lezen? Ben jij ook zo iemand? Neem deze dagen dan de tijd om te lezen. Dit kunnen blogs zijn over je vakgebied zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste trends, of een boek over persoonlijke groei, waardoor jij je kan ontwikkelen.

Dit vind je misschien ook interessant

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 kleine dingen die je nu kunt doen voor je carrière
Sluiten