Tessa Ham
Tessa Ham Thuis 21 okt 2020

Geen plaats voor een bureau? Dit smalle kastje transformeert in een zit sta bureau

Het is een veelvoorkomend probleem sinds we met z’n allen massaal thuiswerken: het gebrek aan een goede ergonomische werkplek. Velen van ons werken op de bank, aan de eettafel of zelfs in bed, omdat we nou eenmaal geen aparte werkkamer hebben of ruimte voor een bureau. Wat nu? Wij vonden de geniale ‘HomeFit’ in onze mailbox. Ingeklapt neemt dit meubel niet meer ruimte in beslag dan een smal schoenenkastje. Klap je het kastje uit? Dan heb je een zit sta bureau tot je beschikking.

Daar willen we meer over weten!

Voordelen van werkplek in huis

Waar we in maart misschien nog dachten dat het thuiswerken redelijk tijdelijk zou zijn, werkt inmiddels het grootste deel van de mensen al maanden vanuit huis met nog geen einde in zicht. Een plek die helemaal gewijd is aan werk wordt steeds belangrijker.

Niet alleen zorgt het ervoor dat je fysiek fit blijft (al dat werken op de bank en aan de eettafel is namelijk geen pretje voor je lichaam), maar ook mentaal doet het een hoop. De scheidslijn tussen werk en privé is al dun, maar helemaal als je werkt op dezelfde plek als je eet met je partner en spelletjesavonden houdt met vrienden.

Dat een echte werkplek the way to go is, hoeven we je vast niet te vertellen. Leuk allemaal, denk je nu, maar ik heb helemaal geen plek om een bureau neer te zetten. Natuurlijk heb je wel ergens een lege muur in de woonkamer of slaapkamer (of zou je daarvoor kunnen zorgen), maar als je daar een bureau neerzet, moet je wel enorm aan ruimte inleveren.

Kastje dat verandert in zit sta bureau

Daar komt de HomeFit om de hoek kijken. Dit is een smal kastje die je binnen mum van tijd kunt uitklappen tot een zit sta bureau. Aan het einde van je werkdag klap je ‘m weer dicht, zodat je niet ‘s avonds tegen een bureau aan hoeft te kijken. Dat is meteen een mooie boodschap voor je mind: het dichtklappen betekent het einde van de werkdag. Zo kom je buiten werktijden minder makkelijk in de verleiding om toch nog even wat te checken.

kastje dat verandert in zit sta bureau
Bron: Vepa x Drentea
kastje dat verandert in zit sta bureau
Bron: Vepa x Drentea

Extra bonuspunten voor het feit dat je met de HomeFit ook staand kan werken. Eerder schreven we al dat een onverwacht negatief gevolg van het thuiswerken is dat we nóg meer zijn gaan zitten. Volgens Harvard Health Publishing verminderen (zit) sta bureaus de negatieve bijwerkingen van zitten op de lange termijn, zoals hart- en vaatziekten. Maar als je nu vaak last hebt van je rug, schouders en nek, dan merk je met een zit sta bureau al op de korte termijn een positieve invloed op je lichaam.

kastje dat verandert in zit sta bureau
Bron: Vepa x Drentea

Oké, je moet er wat geld voor neertellen, maar voor €695 (excl. btw) haal je een smal kastje in huis die je kunt transformeren in een zit sta bureau. Als je slim bent, klop je hiervoor ook nog eens bij je werkgever aan. Steeds meer bedrijven stellen een onkostenkvergoeding voor het thuiswerken beschikbaar, zodat hun werknemers ergonomisch kunnen werken.

Op de website van Nice Price Office kun je de kleur van het kastje en het werkblad zelf kiezen, zodat het meubel naadloos aansluit op de rest van je interieur. Let op: de HomeFit is leverbaar vanaf volgende maand!

Dit vind je misschien ook interessant

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Geen plaats voor een bureau? Dit smalle kastje transformeert in een zit sta bureau
Sluiten