Geniaal: deze website bepaalt wie van jullie deze keer koffie en thee moet halen

Heb jij ook stiekem het gevoel dat je collega’s wachten tot jij vergaat van de dorst en toch maar zelf een tripje naar het koffiezetapparaat maakt, om vervolgens blij hun bestelling bij jou door te geven? Met de website Kantoor Roulette ben jij nooit meer de enige die koffie en thee haalt voor je collega’s. Het lot beslist namelijk wie er aan de beurt is.

Groningse app-ontwerper Sebastiaan Pasma bedacht het idee voor deze website en Chrome-extensie eigenlijk om een andere reden: om meer contact met zijn mede-ondernemers te krijgen in het pand waar hij in zit. Maar de app is ook ideaal te gebruiken met collega’s die dicht bij je staan (en het vertikken om zelf eens naar het koffiezetapparaat te lopen).

Het rad bepaalt

Hoe werkt de website? Kantoor Roulette is simpel te gebruiken. Iedere collega kan een koffie-aanvraag doen, waarna iedereen de vraag krijgt of ze ook trek hebben in een bakkie. Als er een minuut is verstreken wordt er automatisch een rad gedraaid die kiest welke collega er deze keer de klos is. Je kan de website gratis gebruiken of een gratis extensie voor Chrome installeren.

Het idee is overigens ontstaan vanuit een andere app van Pasma: Bier Roulette. Het principe werkt hetzelfde, maar niet met koffie, maar met bier. Ideaal voor de vrijmibo of een avondje in de kroeg met vrienden. Twijfel je waar jullie lunch gaan halen? Dan kan je de Keuze Roulette gebruiken.

We zeggen overigens nu wel dat ‘je collega de klos is’ als ze koffie moeten halen, maar eigenlijk is het juist fijn als jij weer eens aan de beurt bent. Al dat zitten is namelijk hartstikke slecht voor je. Wist je bijvoorbeeld dat iedereen die elk uur twee minuten beweegt, 33 procent minder kans heeft om drie jaar eerder te sterven? Lees hier meer over hoe slecht een kantoorbaan eigenlijk voor je gezondheid is.

Verder lezen over office life

Reageer op artikel:
Geniaal: deze website bepaalt wie van jullie deze keer koffie en thee moet halen
Sluiten