Tessa Ham
Tessa Ham Werkplekken 2 nov 2019

Rommelig bureau? Marie Kondo’s nieuwe boek helpt je jouw werkplek op te ruimen

Eerlijk zeggen: hoe ziet jouw bureau eruit? Gevalletje no clean desk policy? En ook belangrijk: hoe zit het met de mappenstructuur op je computer of zelfs je mail? Maak je geen zorgen als jij wel wat orde kan gebruiken op je werk. Onze favoriete opruimgoeroe Marie Kondo comes to the rescue met ‘Joy at Work’.

Dat lezen we op interieurzusje Roomed.

Joy at Work‘: nieuw boek van Marie Kondo

De vrouw wist al vele huizen opgeruimd te krijgen. Eerst met haar bestseller boek ‘The Life-Changing Magic of Tidying Up‘ en daarna met Netflix-sensatie ‘Tidying Up with Marie Kondo‘. Nu zijn onze werkplekken aan de beurt! Marie Kondo komt met een nieuw boek genaamd ‘Joy at Work‘, helemaal gericht op een opgeruimde werkplek.

Een opgeruimd bureau is een opgeruimde geest, zeggen we bij WorkJuice altijd. En dat is wel zo handig bij je drukke baan. Maar ja, een clean desk is echt makkelijker gezegd dan gedaan. We typen dit artikel bijvoorbeeld terwijl we naar de pennen, notitieboekjes en uitnodigingen op ons bureau staren.

Volgende lente zijn onze werkplekken opgeruimd

Wij kunnen dan ook niet wachten tot ‘Joy at Work‘ van Marie Kondo uitkomt volgende lente. 7 april kun jij – en wij dus ook – het boek lezen en meteen aan de slag. Of er een Nederlandse vertaling van het boek komt, is nog niet bekend.

Ze schreef het boek samen met professor Scott Sonenshein, een hoogleraar business aan de Rice Universiteit. Op Instagram licht hij een tipje van de sluier op over wat we van het boek kunnen verwachten: “Ik ben blij om de cover van mijn nieuwe boek, mede geschreven door Marie Kondo, te onthullen. Van het opruimen van je bureau tot het organiseren van een meeting, we geven je de technieken en inspiratie om joy te brengen naar je werk.”

Gebaseerd op de samenvatting van het boek die al wel te lezen is, gaat het niet alleen om fysieke rommel en dus een clean desk policy, maar ook elektronische rommel. Doei duizenden bestanden op je bureaublad en hi snelle computer, dus!

Alvast beginnen?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Een stukje maand over aan het eind van je salaris? 💸

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Rommelig bureau? Marie Kondo’s nieuwe boek helpt je jouw werkplek op te ruimen
Sluiten