Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 19 feb 2022

Jongere generatie voelt zich genoodzaakt om te beleggen door hoge inflatie en lage spaarrentes

Dat je tegenwoordig nog maar 0 procent spaarrente ontvangt op je spaargeld, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Net zo min als het feit dat het leven steeds duurder wordt. Door de torenhoge inflatie lijkt elk tripje naar de supermarkt en het bezinestation duurder en duurder te worden. Steeds meer mensen voelen zich hierdoor genoodzaakt om te beleggen.

Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Panelwizard, in opdracht van BUX en Dusk Network. Meer dan de helft van generatie Z en de Millennials is van plan om in 2022 te beginnen met beleggen of hiermee door te gaan.

Beleggen uit noodzaak

Dat beleggen en investeren allang niet alleen maar iets is voor oude mannen in pak, kunnen we op de WorkJuice-redactie alleen maar bejubelen. Maar dat jonge generaties zich genoodzaakt voelen omdat ze hun spaargeld als het ware zien verdampen, natuurlijk niet.

Dat het leven steeds duurder wordt, is misschien ook wel de reden dat zoveel jonge mensen geïnteresseerd zijn in crypto. Met digitale valuta zijn immers bizarre rendementen te behalen. Bijna de helft van de Millennials en Gen Z heeft hierom weleens belegd in crypto of is van plan dit te doen.

Het wordt tegenwoordig ook steeds minder ingewikkeld om in crypto te beleggen. Er ontstonden al steeds meer speciale gebruiksvriendelijke apps om crypto te kopen, zoals Bitvavo. Maar ook bij belegginsgapp BUX kun je tegenwoordig in digitale valuta investeren, waardoor je in één app in aandelen, ETF’s en crypto’s kunt beleggen.

Wil je ook aan de slag met cryptocurrencies? Lees dan eerst deze vijf gevaren van crypto die je moet kennen voordat je investeert en deze acht tips als je wil beginnen met investeren in cryptocurrency.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Nu écht grip op je geld?

In 5 stappen je financiën op orde met onze checklist. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 'm tijdelijk gratis!

Reageer op artikel:
Jongere generatie voelt zich genoodzaakt om te beleggen door hoge inflatie en lage spaarrentes
Sluiten