Tessa Ham
Tessa Ham Mindset 21 nov 2021

Treat yourself: 5 manieren om jezelf te trakteren die (bijna) geen geld kosten

Ik ben van mening dat successen vaker gevierd mogen worden. Niet alleen omdat we ons wat vaker mogen focussen op wat wél goed gaat, maar ook omdat zo’n treat yourself momentje in het vooruitzicht enorm motiverend werkt. Het helpt dus ook om onze doelen te behalen.

Een fles champagne, een lekker etentje, een nieuw kledingstuk… Het zijn allemaal dingen waar ik mezelf op heb getrakteerd omdat ik een doel heb behaald.

Goed voor het moraal, maar, zo realiseerde ik me laatst, niet goed voor de portemonnee…

Jezelf trakteren kost vaak geld

Als ik zin heb om mezelf te trakteren – ook als ik juist een shitty dag heb trouwens – is mijn oplossing om er geld tegenaan te gooien. Dat moet anders kunnen. Want als je ook bezig bent met spaardoelen behalen, gaat er op jaarbasis aardig wat geld in die treat yourself momentjes zitten.

Begrijp me niet verkeerd: als ik een enorme prestatie heb geleverd, vind ik het niet erg om geld uit te geven. Maar hoe zit het met die kleinere subdoelen die je voor jezelf opstelt, omdat het bewezen is dat die je dichter bij je doel brengen?

Een checklist om realistische doelen op te stellen

Treat yourself zonder blut te worden

Dit zijn vijf manieren om zo’n treat yourself momentje te creëeren die (bijna) geen geld kosten.

Neem een dag vrij zonder reden

Een ‘niets moet, alles mag’-dag. Slaap heerlijk uit, bak een stapel fluffy pancakes als ontbijt en doe zoveel self-care tips uit de rest van het lijstje als je wil. Als je er maar voor zorgt dat het onproductief is. Ga dus niet stiekem de dag gebruiken om je kast op te ruimen, of iets dergelijks.

Zoveel dagen moet je vrij nemen om écht tot rust te komen

Maak een DIY gezichtsmasker

Het is misschien een beetje cliché, maar er is een reden waarom pamper sessies de ultieme self-care worden genoemd. Het is gewoon heerlijk. Voor sommige DIY gezichtsmaskers heb je zelfs alle producten in huis en hoef je geen cent uit te geven.

Ga naar buiten

Doe aan forest bathing, zoals de Japanners. Het is bewezen dat de natuur kalmerend werkt en je een beter humeur geeft, maar als jij een stadsmens bent, zal een wandeling door het centrum net zoveel doen voor je humeur. Zet een leuke podcast op (zoals de WorkJuice Podcast!) of ga juist voor een telefoonvrije wandeling.

Houd een marathon met je favoriete films

Zeker in de herfst en de winter is dit een ideaal treat yourself momentje. Koop je favoriete snacks in de supermarkt, steek kaarsen aan en kruip onder een dekentje. Zet vervolgens je favoriete films aan, waarvan je zeker weet dat je je goed gaat voelen.

Lees een boek

Wanneer is de laatste keer dat je een boek hebt gelezen? Door onze smartphone en alle streamingsdiensten vergeten we vaak dat dat ook nog een optie is: een boek oppakken. En dat terwijl het heerlijk relaxend is.

Heb je echt een gruwelijke hekel aan lezen? Ga dan eens voor een audioboek (via bijvoorbeeld Spotify). Het enige wat je dan hoeft te doen is chillen op de bank of in bed. Dutjes zijn natuurlijk ook toegestaan en een hele goede traktatie aan jezelf!

Echt waar: lezen is dé hobby om je hoofd vrij te maken van stress

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Treat yourself: 5 manieren om jezelf te trakteren die (bijna) geen geld kosten
Sluiten