Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 21 aug 2020

Dit is de dagelijkse routine van Jeff Bezos (CEO van Amazon)

Ooit begon Jeff Bezos in de kelder van zijn ouders, maar inmiddels heeft de man 160 miljard dollar op zijn naam staan. De CEO van Amazon is daarmee de rijkste man ter wereld, dus hij moet wel iets goed doen. Wat kunnen we leren van de dagelijkse routine van Jeff Bezos?

Zo zien de dagen van Bezos eruit.

Genoeg slaap voor Jeff Bezos

Jeff Bezos gelooft heel erg in veel slaap en slaapt daarom altijd acht uur per nacht. Dit is een prioriteit in zijn leven, omdat het volgens hem helpt om beter na te denken, en hij daardoor meer energie en een beter humeur heeft. “Als een senior manager word je betaald om belangrijke beslissingen te nemen”, zegt hij daarover. Dan kun je maar het beste uitgerust zijn. “Als je niet goed op jezelf past, kan de kwaliteit van jouw beslissingen achteruit gaan omdat je moe of chagrijnig bent.”

Hij maakt dan ook geen lange dagen op werk. “Om 5 uur ’s middags denk ik vaak: ik kan hier niet meer over nadenken, laten we dat morgen om 10 uur weer proberen.”

Bizar: dit verdient ‘s werelds rijkste man Jeff Bezos per seconde

Bezos neemt ’s ochtends de tijd

Jeff Bezos wordt elke ochtend uit zichzelf wakker, zonder een wekker te hoeven zetten. Dit betekent wel dat hij vroeg naar bed gaat. Daarna ontbijt hij uitgebreid (en gezond), leest hij de krant en drinkt hij een koffie. Die tijd vindt hij belangrijk, waardoor hij geen meetings voor tien uur plant.

Meetings

Bezos is sowieso geen fan van meetings. Zo heeft hij maar zes uur per jaar (!) meetings met de investeerders van Amazon. De meetings die hij wel plant, moeten voldoen aan de ‘twee pizza’s’-regel. Hij organiseert nooit een meeting waar de hele groep niet van twee pizza’s zou kunnen eten. Die keuze heeft hij gebaseerd op de wetenschap. Hoe kleiner de groep, hoe effectiever en efficiënter de meeting zal zijn.

Ook plant hij zijn belangrijkste meetings voor de lunch. “Als ik een belangrijke meeting heb, waar ik veel brain power voor nodig heb, dan is ‘ie om tien uur.”

Eten

Jeff Bezos staat erom bekend dat hij graag ongewone dingen eet in restaurants. “Als ik naar het menu kijk en iets zie wat ik niet ken of niet begrijp, dan bestel ik dat.” Als hij thuis eet, heeft hij één gewoonte: de afwas doen. “Ik ben er zeker van dat dat het meest sexy is wat ik doe”, vertelt hij.

De ruimte

Naast Amazon heeft Jeff Bezos ook het ruimtevaartbedrijf Blue Origin opgericht. Hij is groot fan van de ruimte. Zo is hij een Trekkie (fan van Star Trek) en maakte hij zelfs een cameo in de film ‘Star Trek Beyond‘. Eén van zijn hobby’s is ook in een onderzeeër op zoek te gaan naar oude raketten van NASA. Vaak neemt hij zijn vier kinderen ook mee.

Meer dagelijkse routines?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Dit is de dagelijkse routine van Jeff Bezos (CEO van Amazon)
Sluiten