Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Geld 21 jul 2020

Jeff Bezos (CEO van Amazon) verdient op één dag een recordbedrag van 13 miljard dollar

De arbeidsmarkt staat wereldwijd op z’n kop. In de Verenigde Staten zal zelfs 25 miljoen van de Amerikanen hun baan verliezen door de pandemie. Maar niet iedereen heeft het zwaar. ‘s Werelds rijkste man en CEO van Amazon, Jeff Bezos, zag zijn netwaarde afgelopen maandag met maar liefst dertien miljard dollar stijgen.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index zag Jeff Bezos zijn geschatte netwaarde op één dag met dertien miljard dollar stijgen naar 189.3 miljard dollar. Een bizar bedrag natuurlijk, en dit is niet normaal. Het is de grootste stijging van één dag in de geschiedenis van de acht jaar oude Billionaires Index. De stijging in zijn rijkdom is vooral te danken aan het feit dat de aandelen van Amazon stegen.

Pandemie zorgt voor stijging aandeel Amazon

Het Amazon-aandeel is door de pandemie (of eigenlijk: door de toename in online shoppen en vraag naar clouddiensten) met ongeveer 73 procent gestegen. Sinds het begin van 2020 is de netwaarde van Jeff Bezos daardoor opgelopen met maar liefst 74,4 miljard dollar. En dat terwijl er regelmatig in het nieuws te zien is dat zijn magazijnmedewerkers nog altijd overwerkt en onderbetaald zijn…

Het is al langer bekend dat Jeff Bezos, de CEO van Amazon, juist gedijt gedurende COVID-19, onder andere omdat mensen meer online bestellen. En zijn bedrijf is niet het enige techbedrijf dat het momenteel lekker doet. De aandelen van Microsoft stegen bijvoorbeeld maandag met 4,3 procent en die van Tesla 9,5 procent.

Een onderzoek van de Institute for Policy Studies, kwam er dan ook achter dat 34 van de 170 rijkste Amerikaanse miljonairs hun rijkdom met tientallen miljoenen dollars hebben zien stijgen door de pandemie. Niet alleen Bezos, maar ook Elon Musk, Zoom-oprichter Eric Yuan en vroegere Microsoft CEO Steve Ballmer zijn de afgelopen tijd een stuk rijker geworden. Het rapport merkte op dat ‘de welvaartstoename van Jeff Bezos ongekend is in de moderne financiële geschiedenis’.

De vroegere echtgenoot van Bezos, Mackenzie Bezos, zag haar netwaarde ook flink stijgen afgelopen maandag. Zij kon er in één dag 4,6 miljard dollar bij optellen. Dat zorgt ervoor dat ze de op twaalf na rijkste persoon ter wereld is en de op een na rijkste vrouw. In tegenstelling tot haar vroegere man, heeft Mackenzie de Giving Pledge ondertekend. Dit betekent dat ze gedurende haar leven het grootste gedeelte van haar rijkdom doneert.

Lees ook: Bizar: dit verdient ‘s werelds rijkste man Jeff Bezos per seconde

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Jeff Bezos (CEO van Amazon) verdient op één dag een recordbedrag van 13 miljard dollar
Sluiten