Waarom je werk niet altijd leuk hoeft te zijn

We zijn allemaal op zoek naar werk dat altijd leuk is. En dat is logisch, je wilt het ook gewoon naar je zin hebben. Maar eigenlijk verdoen we onze tijd met deze zoektocht. Je kan namelijk veel van je baan verwachten, maar niet dat het altijd leuk is. Zelfs mensen die vijf dagen in de week Netflix kijken, zullen het echt niet altijd leuk hebben.

Hoewel ik moet toegeven dat vijf dagen in de week Netflix kijken helemaal niet zo verkeerd klinkt, is dat eigenlijk niet helemaal waar. Als jij elke dag iets moet doen, dan gaat de lol er op een bepaald moment wel van af toch? En natuurlijk zijn er banen die op het eerste gezicht veel leuker lijken dan jouw baan die af en toe toch echt best saai is. Maar ga eens voor jezelf na of ze echt wel zo’n leuke baan hebben. Voor elk beroep moet je hard werken, en daar zijn die ‘leuke’ banen echt geen uitzondering op.

Ook interessant: 5 x jullie leukste ongemakkelijke blunders op het werk

Je werk hoeft niet altijd leuk te zijn

Nee, je werk hoeft niet altijd leuk te zijn. Sterker nog, het is ook nooit de bedoeling geweest dat je baan altijd leuk is. Het helpt wel mee als je niet elke dag hetzelfde doet. Als je namelijk elke dag telkens maar weer dezelfde taken doet, word je werk saai. En dat je werk niet altijd leuk is, wil niet zeggen dat je het niet naar je zin gaat hebben. Er zullen genoeg momenten komen dat je denkt ‘Nu doe ik ook eindelijk iets leuks!’ En dat zullen de hoogtepunten worden die jij aan je vrienden en familie gaat vertellen.

En zo gaat dat balletje eigenlijk rollen. Iedereen vertelt alleen maar over zijn of haar hoogtepunten, waardoor anderen het beeld krijgen dat jij de ‘perfecte’ baan hebt. Dus volgende keer als je samen met je vrienden gezellig wat aan het drinken bent, vraag eens hoe het echt is op hun werk. Wat ze niet leuk vinden om te doen of waar ze zich bijvoorbeeld aan irriteren.

De belangrijkste les die we aan je mee willen geven: wees oké met het feit dat je baan niet altijd leuk is. Zolang je maar leuke collega’s hebt, je je goed kunt ontwikkelen en het naar je zin hebt, is er niks aan de hand. En deze dingen zijn veel belangrijker dan het hebben van een ‘perfecte’ baan.

Meer lezen?

In 4 weken naar een productiever leven?

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Waarom je werk niet altijd leuk hoeft te zijn
Sluiten