Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Werkplekken 11 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Jarig op werk? Imponeer je collega’s met deze feestelijke baksels

Jarig op werk? Gefeliciteerd! In veel bedrijven is het de traditie dat er getrakteerd wordt op je verjaardag. Dat kan natuurlijk met een pak koekjes uit de supermarkt, maar je kunt er ook iets meer je best voor doen en je collega’s helemaal omver blazen met jouw bakkunsten. Is nog veel lekkerder ook. Wedden dat jouw traktatie op werk tot aan de laatste kruimel opgegeten wordt?

Wij selecteerden de allerlekkerste recepten van onze collega’s van Culy voor je. Want waarom zou je komen aankakken met een supermarkttaart als je niet eens veel moeite hoeft te doen voor deze feestelijke traktaties?

Frambozenmeringues (met frambozencoulis)

Dit recept is er eentje om je vingers bij op te eten. Een klein beetje zelfgemaakte frambozencoulis geeft deze meringues een onwijs lekkere smaak en een verleidelijk uiterlijk. Want een beetje roze, daar houden we wel van. Deze meringues zijn mierzoet, dus je zorgt ervoor dat je collega’s met een flinke sugar rush aan het werk kunnen. En dat stimuleert de productiviteit, toch?

> Frambozenmeringues (met frambozencoulis)

jarig op werk traktatie

Crack Pie (die van Milkbar in NY)

Over een sugar rush gesproken: deze Crack Pie bestaat vrijwel alleen uit boter, bloem en suiker. En dat maakt ‘m zo verslavend lekker. Vandaar ook de naam Crack Pie, want deze taart zou zo verslavend zijn als crack. Tja, misschien dus toch een slim idee om twéé taarten te bakken, just in case?

> De beroemde Crack Pie van Milkbar in NY

jarig op werk trakteren

Millionaires shortbread met gezouten karamel en speculaaskruiden

Deze traktatie vindt iedereen sowieso lekker. De combinatie van een koekje van bros zanddeeg, een laagje karamel en een laagje chocolade is namelijk een gouden combinatie waar je niet de mist mee in kan gaan. Een lekkere snack voor bij de koffie ’s morgens. Of bij de lunch, als toetje. En misschien ook nog als 4-uurtje… Mogen we nog een stukje?

> Millionaires shortbread met gezouten karamel en speculaaskruiden

jarig op werk traktatie

Compost cookies (ook van Milkbar in NY)

Bij dit recept hoeven we niet te vertellen waarom je het moet maken. We hoeven alleen de ingrediënten maar even op een rijtje te zetten. Pretzels. Chips. Gemalen koffie. Marshmallows. Chocolate chips. En dat allemaal gecombineerd in één goddelijk koekje.

> Compost cookies (ook van Milkbar in NY)

jarig op werk trakteren

Zalig zoete chocoladetruffel

Dit is sowieso een gangmaker: zalig zoete chocoladetruffels. Om een heel kantoor te voorzien moet je wel even een tijdje in de keuken staan, maar dat is het dubbel en dwars waard. Enne, niet verklappen, maar je kunt ze ook een beetje up spicen door er een scheut likeur aan toe te voegen.

> Zalig zoete chocoladetruffel

Vegan bananenbrood met gezouten karamelsaus

Grote kans dat er iemand op kantoor loopt die vegan is. Dit bananenbrood maak je zonder ei, melk en boter. Maar mét gezouten karamelsaus. Grote kans dat de niet-vegans niet eens doorhebben dat je bananenbrood vegan is.

> Vegan bananenbrood met gezouten karamelsaus

jarig op werk trakteren

Boterkoek met frambozen

Een klassieker (boterkoek) in een modern jasje (frambozen). Klinkt in onze oren een match made in heaven, en in de oren van je collega’s ook. Wedden?

> Frisse boterkoek met frambozen

Pretzel-dogs (hotdogs in een krokant jasje)

Ben je niet zo’n sweet tooth en ga je liever voor iets hartigs? Dan hebben we nog iets lekkers voor je: pretzel-dogs. Oftewel hotdogs in een krokant jasje. Zo’n pretzel-dog maken is doodeenvoudig, zeker als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. Daar houden we van, want zo kun je er gemakkelijk een hele hoop maken. Je eet ze met wat mosterdmayonaise om het af te maken.

> Pretzel-dogs (hotdogs in een krokant jasje)

Nog meer inspiratie?

5 x inspiratie voor originele traktaties op werk

Volg jij WorkJuice al op Instagram en LinkedIn?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

In 5 stappen je financiën op orde voor 2022

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tijdelijk onze gratis checklist!

Reageer op artikel:
Jarig op werk? Imponeer je collega’s met deze feestelijke baksels
Sluiten