Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 10 mrt 2020

Meer vrouwen in tech: techschool ‘Ironhack’ en Vinted geven €600.000 weg aan studiebeurzen voor vrouwen

In de IT sector in Nederland is slechts 16 procent vrouw. Vrouwen in tech zijn dus flink ondervertegenwoordigd. De internationale techschool Ironhack en modemarktplaats Vinted willen hier verandering in brengen en geven daarom 600.000 euro weg aan studiebeurzen om vrouwen in de digitale industrie te supporten.

Zie jij een succesvolle carrière in de tech wereld wel zitten? Lees dan gauw door. Ironhack en Vinted geven beurzen weg van 1250, 1500, 2000 of 2500 euro óf zelfs een volledige studiebeurs.

Vrouwen ondervertegenwoordigd

“Technologie en IT spelen een steeds grotere rol in elke denkbare sector en maken een groot deel uit van onze maatschappij”, zegt Manouk Meilof, General Manager van Ironhack Amsterdam. “Maar toch zijn vrouwen flink ondervertegenwoordigd in de (Nederlandse) tech sector: in de IT in Nederland is slechts 16% vrouw. Nederland heeft daarnaast het op zes na laagste percentage vrouwelijke STEM-afstudeerders.”

Ook interessant: Dit zijn de 10 meest groeiende (en verrassende!) banen voor vrouwen

Ironhack probeert hier verandering in te brengen. “We zijn er trots op dat onze campus in Amsterdam een goede man-vrouw balans heeft; vrouwen willen dus echt wel, maar vaak worden ze niet gestimuleerd vanuit hun omgeving”, zegt Manouk Meilof. “We zijn daarom heel blij dat we deze studiebeurzen aan kunnen bieden en samen een stapje in de goede richting kunnen zetten.”

70 beurzen voor meer vrouwen in tech

Ironhack Amsterdam bundelt de krachten met Vinted om 70 beurzen met een totaalwaarde van 154.000 euro toe te kennen aan ambitieuze vrouwen. Ook in Frankrijk en Spanje zullen de twee bedrijven beurzen toekennen. Met een beurs kunnen de vrouwen deelnemen aan een ‘Ironhack Bootcamp’. In deze bootcamp leer je Web Development, UX / UI Design of Data Analytics in 9 of 24 weken.

Ben jij geïnteresseerd? Meld je dan voor 16 maart 2020 aan via de pagina over het Vinted Scholarship op de website van Ironhack. Je kunt je in drie stappen aanmelden. Goed om te weten: de motivatie is het belangrijkste onderdeel van de aanmelding.

Lees ook: Waarom werken er zo weinig vrouwen in de tech-industrie?

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Meer vrouwen in tech: techschool ‘Ironhack’ en Vinted geven €600.000 weg aan studiebeurzen voor vrouwen
Sluiten