De invloed van kleding op onze carrière is groter dan we denken

Wist je vanochtend niet wat je aan moest doen en heb je zo maar het eerste het beste uit je kledingkast gegraaid? Denk morgen dan maar iéts beter na, want je kleding heeft een grote invloed op je carrière, leren we van  carrièrecoach Masharika.

In een interview op Hello Giggles vertelt carrièrecoach Masharika Prejean Maddison hoe groot de invloed van kleding op carrière is. Haar definitie van mode zet meteen de toon: Mode vertelt een persoonlijk verhaal. Onze kleding vertelt iets over onze cultuur, onze persoonlijkheid en ons levensverhaal. We gebruiken het als manier om te ontsnappen aan het alledaagse en om traditie in ere te houden. Mode zegt iets over ons gevoel van trots en bestaat uit méér dan alleen stoffen om onze lichamen te bedekken”.

Kleding als carrièremiddel

Op die manier kan mode ingezet worden als krachtig middel op de werkvloer. Door de juiste kledingkeuzes kunnen we een duidelijk signaal geven: dit ben ik, en dit is waar ik waarde aan hecht. Mode is als het ware een manier om een persoonlijk merk op te bouwen.

Het mooiste voorbeeld hiervan is Michelle Obama, die volgens Masharika impliciet de moderegels doorbreekt door designerstuks te dragen van minder bekende (en meestal geen blanke) ontwerpers. Ze maakt daarmee een duidelijk statement waarmee ze zegt dat talent geen kwestie is van huidskleur of meerderheidsculturen die de regels bepalen. Dat zegt veel over haar prachtige persoonlijkheid (die we trouwens eerder beschreven aan de hand van haar mooiste quotes).

Kleding als middel om macht uit te stralen

Wil je macht uitstralen? Ga dan voor simpele kledingstukken van hoge kwaliteit. De sleutel is vooral om items te vinden die je comfortabel laten voelen in je eigen lichaam. Investeer in items waar je écht van houdt, ook al betekent dat dat je er net iets meer voor moet betalen. Op die manier laat je je kleding een verhaal vertellen dat je zelf misschien niet onder woorden kan brengen. Ook legt ze uit dat rood een kleur is die ingezet kan worden als je krachtig wil overkomen.

Ben je geprikkeld door het onderwerp? Bekijk deze TED Talk van Stasia Savasuk eens, die bewijst dat kleding je leven kan veranderen. Ongelooflijk zeg je? Écht niet.

Meer over kleding?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
De invloed van kleding op onze carrière is groter dan we denken
Sluiten