Zo blijf je in jezelf investeren (en bijleren!), zelfs als je werkgever dat niet wil

Persoonlijke groei is iets wat we iedereen toewensen: want wat is er mooier dan beseffen dat je nieuwe dingen bijleert? Toch hebben veel mensen het gevoel dat ze op een gegeven moment niets meer kunnen bijleren in hun baan. Klinkt dat herkenbaar? Op deze manier zorg je ervoor dat je toch kan groeien. Dat doe je door in jezelf te investeren, zélfs als je werkgever dat niet wil.

Life’s what you make it“, hoor je wel eens tijdens inspirerende TED Talks of in songteksten. Dat is misschien een cliché, maar cliché’s bevatten vaak een grote kern van waarheid. Wij zijn het daar dan ook helemaal mee eens. Voor dit artikel passen we de quote zelfs nog een klein beetje aan:

Work life’s what you make it!

Zo investeer je in jezelf en blijf je groeien in je werk

Het was The Every Girl die ons helemaal heeft overtuigd: groeien in je carrière heb je zelf in de hand! Zó neem je de touwtjes zelf in handen.

1. Volg een online cursus

Heeft jouw werkgever geen budget voor Learning & Development? Ga dan zelf op zoek naar laagdrempelige cursussen die je in je vrije tijd kan volgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat online cursussen die je kan inplannen op momenten dat het jou goed uitkomt, en vaak zijn die niet eens al te duur.

Tip: Deze 9 online cursussen over digitale marketing zijn geen aanslag op je bankrekening

Duik je eenmaal in het online aanbod aan cursussen en tutorials, dan merk je vanzelf dat je jezelf – met behulp van het internet – kan bijscholen in zowat alles wat je wil: van Photoshop tot een nieuwe taal en van leiderschapsskills tot e-mail marketing. The sky is the limit!

2. Ga naar conferenties

Zijn er onderwerpen waar jij je verder in wil verdiepen? Koester jij interesse in een bepaald maatschappelijk fenomeen? Zoek dan uit of er conferenties over worden gehouden.

Op conferenties ontmoet je likeminded mensen die jouw interesse delen. Bovendien brengen conferenties specialisten en sprekers samen in hetzelfde gebouw. Geen betere plek dus om inspiratie op te doen en om te netwerken! Wedden dat je een boost krijgt om weer terug aan het werk te gaan?

3. Ga netwerken

Is netwerken niet jouw ding? Probeer het nog maar eens uit, want de voordelen zijn waarschijnlijk groter dan de nadelen. Door te netwerken kom je namelijk in contact met mensen die je op een later moment in de toekomst kunnen helpen, inspireren of aanbevelen bij een toekomstige werkgever.

Zoek dus eens uit of er bij jou in de buurt interessante netwerkevenementen worden georganiseerd. Ga eventueel met een collega (of gewoon lekker alleen!) en… sta open voor nieuwe ontmoetingen!

Tip: Netwerken awkward? Niet op de netwerkborrels van Qommunity

4. Lees boeken

Op de WorkJuice redactie zijn we dol op inspirerende boeken die ons verder helpen. Want ook in boeken kan je héél wat tips vinden om het onderste uit je carrière te halen of om beter te worden in een bepaalde skill.

In andere woorden: zoek een boek uit dat in lijn ligt met je ambities, neem er een kop thee bij en… verrijk jezelf! Ben je niet zo’n lezer? Zo zorg je ervoor dat je toch meer boeken gaat lezen.

Tip: WorkJuice boekenclub: sla deze 3 zelfhulp en management boeken zeker open in januari

Meer over persoonlijke groei?

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Zo blijf je in jezelf investeren (en bijleren!), zelfs als je werkgever dat niet wil
Sluiten