Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Leren 21 apr 2020

Tijd over? Investeer in jezelf!

De kans bestaat dat je ontwikkeling even op de tweede plek staat door de crisis. Misschien omdat je inkomen terug is gelopen en je keihard aan het werk bent om je hoofd boven water te houden. Of misschien omdat het voor jou nu eenmaal geen prioriteit heeft. Maar er zijn ook veel mensen die deze tijd juist aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen. Heb je tijd over? Dan is het juist belangrijk te investeren in jezelf.

“Juist met het oog op de toekomst en impact op de arbeidsmarkt is dit de uitgelezen kans om tijd in jouw professionele ontwikkeling te investeren. Dit is hét moment om jouw persoonlijke ambitie te definiëren, te bepalen wat er nodig is om deze te realiseren en ervoor te gaan.”, aldus personal coach Muriel Hillenius.

Jezelf ontwikkelen

Carrièreplatform LinkedIn helpt jou op weg met tips om te voorkomen dat je ontwikkeling stil blijft staan. Dit is wat jij nu kan doen om je carrière een boost te geven:

Bepaal je ambities en doelen

Misschien is je agenda leger dan normaal, dat biedt de kans om eens stil te staan en je carrière eens goed onder de loep te nemen. Wat is jouw persoonlijke ambitie? Dat begint met het identificeren wat jouw droom of visie is, je talenten, wie je bent en te weten waar je voor staat.

Bepaal dan wat er nodig is om je ambitie te realiseren en koppel er concrete doelen aan zodat je hier naartoe kan werken. Zoals Muriel zegt: “Droom het, geloof het, visualiseer het, omarm het met passie en authenticiteit, geef het al je aandacht en je zal het realiseren.”

Lees ook: 3 praktische methodes uit Goaldigger Mindset om je doelen te rocken

Ontwikkeling

Als je doelen zijn bepaald kan je deze omzetten naar concrete acties en vervolgstappen. Heb jij bijvoorbeeld nog niet de juiste skills in huis om je doelen te bereiken? Niet getreurd, er worden in deze tijd veel online webinars en trainingen gegeven, LinkedIn Learning biedt sinds nu bijvoorbeeld meer dan 275 gratis cursussen aan om jezelf – ook in deze tijden – te blijven ontwikkelen.

Van productief werken vanuit huis tot hoe je het best omgaat met stress, er is voor elk wat wils. In maart alleen al werd wereldwijd zo’n 4 miljoen uur aan deze online leerstof gekeken. Houd daarnaast ook social media accounts van experts in de gaten voor live sessies waar kennis en expertise worden gedeeld.

Meer leren? 7 (vaak gratis) online cursussen om je skills nu wat bij te spijkeren

Werk aan je online imago

Nu fysiek afspreken en netwerken niet mogelijk is, is een goede online presence belangrijk. Maak jezelf online zichtbaar en zorg dat je uitstraling aansluit bij de doelen die je nastreeft. Verrijk je LinkedIn profiel en zorg dat je werkervaring en – nieuw geleerde – skills up to date zijn.

Zo weten andere professionals precies weten voor welke expertise ze bij jou kunnen aankloppen en met je kunnen connecten. Mis je nog een goede profielfoto? Wees creatief en creëer thuis een setting met egale achtergrond, het juiste licht, snel bewerken et voilà!

Handig: 5 kleine aanpassingen op LinkedIn die je onderscheiden van de rest

Online coaching

Naast de ontwikkeling van skills is het ook slim te investeren in je netwerk door bestaande connecties aan te halen en nieuwe connecties te maken. Misschien heb je  een rolmodel of bewonder je iemand die succesvol is in jouw vakgebied. Stuur hem of haar een bericht met een uitnodiging voor een digitale kop koffie.

Of laat je inspireren en sluit je aan bij een community met vakgenoten of gelijkgestemden. Dit kan je helpen met je professionele ontwikkeling en het zetten van concrete carrièrestappen.

Verder lezen? Netwerk speelt belangrijke rol in carrièresucces bij Nederlanders

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
Tijd over? Investeer in jezelf!
Sluiten