5 tips om je Instagram strategie te bepalen, om in 2020 wél te groeien

We willen het allemaal wel: groeien op Instagram. Grote campagnes binnenharken. Of misschien juist wel een betere band met je volgers opbouwen. Met deze 5 tips kan je het beste jouw Instagram strategie voor 2020 bepalen om zo dit jaar flink aan de weg te timmeren qua volgers, engagement en likes.

1. Gebruik lange captions onder je foto’s

Is het jou ook al opgevallen dat er tegenwoordig steeds langere captions onder foto’s staan? Waar we vroeger nog wegkwamen met diepzinnige teksten als ‘living the good life‘ en ‘you only live once‘ (geef maar toe, dit heb jij ook gedaan), lijken er tegenwoordig vooral levensverhalen onder foto’s te staan.

Waarom? Engagement.

In de infographic kan je zien hoeveel engagement er ontstaat bij langere captions. En we kunnen je alvast verklappen: hoe meer woorden je gebruikt in je caption, hoe meer engagement er is op je foto. En die trend lijkt in 2020 alleen maar meer te worden.

Later
Bron: Later

Meer lezen? Zo gebruik je jouw Instagram-captions om te groeien op Instagram

2. Micro influencers

Het komt vast niet als een verrassing dat je beter micro influencers kunt inzetten dan grote influencers. Micro-influencers worden als betrouwbaarder gezien, ze hebben een betere band met hun following en zijn geloofwaardiger dan influencers met veel meer volgers.

Daarnaast zijn micro-influencers ook goedkoper om in te zetten. Al deze facetten zorgen ervoor dat het inzetten van een micro-influencer meer effect heeft.

Meer lezen? Waarom je als bedrijf beter micro-influencers kunt inzetten

3. Gebruik IGTV voor het produceren van series

Waar de hype van IGTV eerst nogal achterbleef, lijkt het tegenwoordig toch wel iets populairder te worden. Dit is mede omdat merken IGTV zijn gaan gebruiken voor het produceren van series – en dat blijkt goed te werken!

Deze nieuwe manier van IGTV gebruiken is een goede optie om een betere band met je following op te bouwen. Houd daar dan ook zeker rekening mee met het maken van je Instagram strategie voor 2020.

Meer lezen? IGTV had het ‘nieuwe tv-kijken voor de volgende generatie’ moeten worden – wat ging er fout?

4. Video content wordt nóg populairder op Instagram in 2020

En dan hebben we het niet alleen over IGTV, maar ook video’s op je Instagram feed én in de Instagram Stories. Video’s zijn persoonlijker, laten meer ‘het moment’ zien dan een foto, én zijn steeds makkelijker te maken.

Om maar een voorbeeld te noemen: met de video editor van de app TikTok maak je in een handomdraai video’s die echt leuk zijn om naar te kijken, zonder al te veel moeite.

Meer lezen? Waarom TikTok ideaal is om geweldige Instagram Stories te maken

5. Wees authentiek

Last but not least: onderscheid jezelf van de rest. Je bent niet de enige op Instagram – sterker nog, op dit moment hebben maar liefst 4,8 miljoen Nederlanders een Instagram-account, waarvan 2,7 miljoen Instagram dagelijks (!) gebruiken.

Zorg er dus voor dat mensen jou wíllen volgen vanwege je unieke content.

Dit wil je ook weten over Instagram

Later

In 4 weken naar een productiever leven

Meld je aan voor onze wake-up letter en volg onze productiviteitscursus

Reageer op artikel:
5 tips om je Instagram strategie te bepalen, om in 2020 wél te groeien
Sluiten