Waarom je als ondernemer Instagram Reels moet gebruiken (en hoe dan?)

Sinds een paar weken zit er een nieuwe knop op Instagram, en we raken er niet over uitgepraat. Instagram Reels is hot, zowel onder influencers als bij ondernemers. En we snappen wel waarom, want deze nieuwe feature heeft een aantal functies die vooral voor ondernemers heel interessant kunnen zijn.

Dus, wilde je de nieuwe Instagram Reels trend aan je voorbij laten gaan? Beter van niet. Deze nieuwe Instagram-functie kan namelijk wel een héél belangrijk gaan worden – en dan zijn wij er natuurlijk als de kippen bij.

Wat is Instagram Reels?

Korte, snappy video’s met een leuk achtergrondmuziekje en in sommige gevallen wat tekst. Als je Instagram Reels voor het eerst bekijkt, zal je zien dat de app veel wegheeft van het populaire Tiktok. Op de video’s kan je interacten met je volgers. Zo kan je reacties achterlaten, je kunt de video’s liken en kunt ze zelfs direct delen met je vrienden.

En waarom is dat interessant voor mij?

Als ondernemer streef je er waarschijnlijk altijd naar om meer mensen te bereiken. Veel volgers op Instagram staat nou eenmaal hartstikke lekker.

En daarom is Instagram Reels dus ontzettend interessant voor ondernemers: jouw video’s kunnen via de Explore-pagina gezien worden door mensen die jou op dit moment nog niet volgen. Inderdaad, je spreekt met Reels een heel nieuw publiek aan – die na het zien van jouw content misschien wel besluiten om jouw account te gaan volgen. Hallo nieuwe volgers!

Meer hierover: Zo krijg je jouw account op de Instagram Explore pagina

Zo maak je jouw eigen Instagram Reels

Je maakt jouw eerste Instagram Reels in hetzelfde scherm als wanneer je een Instagram Story zou maken, alleen swipe je onderaan de pagina naar ‘Reels’ in plaats van ‘Verhaal’. Et voila, je zit in het scherm waar je de video kunt maken, bewerken en uploaden.

Het bewerken van de video kan met de volgende opties:

  • Duur
  • Audio
  • Snelheid
  • Effecten
  • Timer

De functies spreken redelijk voor zich, maar als je meer wilt weten over het maken van een video voor Instagram Reels raad ik je aan om de onderstaande video van Later eens te bekijken. Hier vind je allerlei handige informatie om jouw eerste Reels tot een succes te maken.

Vergeet de caption niet

Reminder uit de bovenstaande video: captions are everything. Vergeet daarom niet om een steengoede beschrijving toe te voegen. En uiteraard mag je daar een aantal hashtags bij tikken om de vindbaarheid van je video te vergroten.

Meer over Instagram lees je op WorkJuice

In 8 stappen een succesvolle freelancer

Meld je aan voor onze wake-up letter en ontvang ons e-book t.w.v. € 19,95

Reageer op artikel:
Waarom je als ondernemer Instagram Reels moet gebruiken (en hoe dan?)
Sluiten