Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Carrière 8 oktober 2019

Instagram lanceert 3 nieuwe features (waaronder een nieuwe app!)

Instagram zit niet stil en lanceerde vorige week maar liefst drie nieuwe features, waaronder een hele nieuwe app. De eerste twee nieuwe features zijn vooral interessant voor ondernemers die producten verkopen.

Dit is alles wat je moet weten over de features én de nieuwe app Threads.

Nieuwe functie voor productlanceringen

Instagram is druk bezig om het makkelijker voor mensen te maken om de producten die ze tegenkomen op de app te kopen. De twee nieuwe features die ze momenteel testen, zijn dan ook hierop gericht. Met de eerste kunnen gebruikers reminders instellen van nieuwe producten, zodat ze het meteen kunnen kopen als het gelanceerd wordt.

Stel dat je uitkijkt naar een nieuw paar schoenen die Adidas binnenkort lanceert. Via een sticker in de Stories kun jij als fan een reminder instellen voor de dag en tijd dat de schoen gelanceerd wordt. Is het zover? Dan krijg je een notificatie op je telefoon. De nieuwe feature voor productlanceringen wordt momenteel getest door een geselecteerd aantal merken als Adidas, H&M, Benefit en Levi’s.

Shoppen door augmented reality

Zoals we net al zeiden, wordt online shopping steeds groter op Instagram. Ook deze nieuwe feature van de app zou er weleens voor kunnen zorgen dat shoppen via Instagram nog populairder wordt. De feature gebruikt augmented reality om de gebruiker het product te laten ‘proberen’.

Van lipstiscks tot zonnebrillen en van interieuritems tot hele outfits: de gebruiker heeft hierdoor een idee hoe het product hem of zijn huis zou staan. Zie jij deze nieuwe feature wel zitten voor jouw producten? Instagram beta-test de functie momenteel met merken als Warby Parker, MAC Cosmetics, Ray-Ban en NARS Cosmetics.

Zelf de nieuwe Instagram feature uitproberen?

Je kunt de nieuwe feature zelf uitproberen door bij één van bovenstaande merken te klikken op de product tag. Op de pagina met de beschrijving van het product zie je de knop ‘Try It On’. Hiermee kun je met je frontcamera kijken hoe het product jou zou staan.

Lees ook: Deze 5 mythes over Instagram moet je niet geloven

Instagram lanceert nieuwe app Threads

Minder waardevol dan bovenstaande features, maar zeker ook interessant, is de lancering van een nieuwe app door Instagram, genaamd Threads. De nieuwe app van Instagram is erop ingericht om makkelijker contact te houden met je ‘beste vrienden’. De app is bedoeld om foto’s en video’s te delen met vrienden, die je niet zou delen op Instagram zelf.

Met de app kun je in een handomdraai Stories speciaal voor je beste vrienden maken. Sidenote: in tegenstelling tot de normale Stories kun je hier geen filter, gifjes of andere bijzonderheden aan toevoegen. Threads is dus niet gemaakt voor mooie Stories, maar voor ongefilterde berichten die je aan je vrienden wil sturen. Op Later vind je een uitgebreide beschrijving van de nieuwe app van Instagram.

Verder lezen over Instagram

Reageer op artikel:
Instagram lanceert 3 nieuwe features (waaronder een nieuwe app!)
Sluiten